Monstrum koji je na Črnomercu nožem ubio majku već ju je ranije napadao

Nakon brutalnog čina sin je, kako se neslužbeno doznaje, majku pokrio dekom i otišao iz kuće

04.05.2024., Zagreb - Policijski ocevid i kriminalisticko istrazivanje u kuci na adresi Jackovina 102 u kojoj je ubijena 68. godisnja zena. Photo: PIXSELL/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Na zagrebačkom Črnomercu u subotu oko 10.15 A.K. (28) je nožem izbo svoju 68-godišnju majku. Tužiteljstvo ga tereti za teško ubojstvo iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona odnosno za “ubojstvo člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao”.

A. K. je ranije više puta fizički napao majku te je zbog toga pet puta bio prekršajno prijavljivan, neslužbeno doznaje 24sata. Jednom su ga prijavili i zbog marihuane. Ubojstvo se u subotu ujutro dogodilo u spavaćoj sobi. Nakon brutalnog čina sin je, kako se neslužbeno doznaje, majku pokrio dekom i otišao iz kuće.

Nakon ubojstva, osumnjičeni je otišao u obližnji kafić gdje su ga ubrzo uhitili policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje. Navodno je prijatelju poslao poruku pa je on potom najvjerojatnije obavijestio policiju.

‘Bio je u nekom svom filmu’

U kafiću su za 24sata rekli da je A.K. bio miran i da se nije opirao uhićenju. “On je tu često dolazio na kavu pa je došao i toga dana. Nije bio krvav niti je išta upućivalo da je napravio nešto tako. Izgledao je mirno, nimalo rastrojeno i takav je bio i kad je došla policija. Oni su ga okružili s dvije strane, a on je samo legao na pod. Izgledalo je kao da ih je očekivao i da mu je laknulo”, rekli su iz kafića.

Zaposlenik kafića je naglasio da su znali da ima određenih psihičkih problema, ali nikad prema drugima nije bio agresivan.

Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika je, nakon što su u nedjelju osumnjičenog ispitali u tužiteljstvu, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijela prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv 28-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prijedlog je prihvatio pa će A. K. najmanje mjesec dana provesti u Remetincu.