Rusi opet napali vlastiti teritorij, avion bombardirao stambenu četvrt pograničnog grada

Vjačeslav Gladkov, guverner regije Belgorod, potvrdio je da je došlo do eksplozije

Ukrainian Sukhoi Su-25 jet aircrafts fly over the Donetsk region on July 8, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
FOTO: AFP / Ilustrativna fotografija

Rusija je slučajno bombardirala vlastiti teritorij u blizini ukrajinske granice dok je izvodila udare na grad Harkov, pišu svjetski mediji.

Newsweek se poziva na izvore iz obavještajne zajednice i ukrajinske medije kada piše da je ruski mlažnjak, koji je izvodio napade navođenim kliznim bombama na sjeveroistočni ukrajinski grad Harkiv, greškom pogodio Belgorod. Ta je ruska regija, koja se nalazi na granici sa sjeveroistočnom Ukrajinom, podnijela najveći teret prelijevanja rata na ruski teritorij.

Pogođen stambeni dio grada

Rusija je ranije priznala da je bombardirala vlastiti teritorij kao i dijelove istočne Ukrajine pod svojom kontrolom.

Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, rekao je da je navođena bomba “pala točno na stambeni dio grada i tamo eksplodirala”.

Vjačeslav Gladkov, guverner regije Belgorod, rekao je u subotu da je u eksploziji u istoimenom Belgorod ozlijeđeno pet osoba. Nije bilo smrtno stradalih, rekao je, dodavši da je oštećeno 30 domova i 10 automobila, ali ne dajući dodatne informacije o izvoru eksplozije.