Video. Španjolska policija upala srpskim mafijašima u kuću, jednog od najmoćnijih kriminalaca iz Beograda uhvatili na spavanju

Vezali ih i namlatili

Uhićenje u Španjolskoj
FOTO: screenshot/Policia Nacionale

Španjolska policija priopćila je da su razbili međunarodnu kriminalnu grupu koju je predvodio jedan od najtraženijih mafijaških šefova u Srbiji. Dodaju i da je na području Malage, Madrida i Barcelone uhićeno ukupno 11 osoba.

U pritvoru je ostalo devetero uhićenih, uključujući njihovog vođu. Tjeralica za njim raspisana je 2021. godine otkako je pobjegao iz zemlje. Iz policije zasad ne navode njegov identitet.

“Sumnjiče se za trgovinu drogom, otmice, pljačke, posjedovanje oružja, nanošenja teških ozljeda i krivotvorenja dokumenata. U akciji policije zaplijenjeno je više pištolja od kojih su nekima izbrisani serijski brojevi, više od stotinu komada streljiva, sedam lažnih identifikacijskih dokumenata, dron i 16 tisuća eura”, priopćila je policija.

Višemjesečna akcija

Istraga ove kriminalne skupine počela je još u siječnju nakon što su kriminalisti doznali za petero srpskih državljana koji su zatražili liječničku pomoć u bolnici u Malagi. Bili su teško ozlijeđeni i pretučeni, što je izazvalo uzbunu kod lokalnih vlasti. Policija je utvrdila da je kuća u kojoj su živjeli bila meta napada, a muškarci su bili vezani lisicama i brutalno pretučeni.

Pretučeni muškarci tada su odbili suradnju s policijom koja je u kući pronašla puno krvi i predmete kojima su mučeni. Španjolska policija otkrila je da je bila riječ o obračunu suparničkih klanova iz Srbije, piše El Espanol. U policiji navode da su uhićeni stigli u Malagu kako bi ponovno napali suparnički klan, a taktika kojom su se pripremali podsjeća na vojnu. Napadači su unajmili najmanje tri vozila i tri kuće u kojima su boravili dok su pripremali napad.

U identifikaciji mafijaša španjolskoj policiji je pomogao MUP Srbije. Uhićenja su uslijedila čim je španjolska policija doznala da su se članovi klana opet doselili u Malagu. U njihovu privođenju sudjelovali su i specijalci. Uz kriminalca za kojim je raspisana tjeralica u Srbiji, uhićen je i njegov najbliži suradnik. Za jednim od uhićenih je španjolska policija izdala nalog za uhićenje.