Adidas predstavio tenisice od plastike iz oceana. Cilj im je, kažu, proizvodnja s isljučivo recikliranom plastikom

Tijekom 2017. planiraju proizvesti milijun pari ovakvih tenisica

ZADNJA IZMJENA: stu. 5, 2016

Adidas i Parley for Oceans, organizacija posvećena smanjenju plastičnog otpada u oceanima, surađivale su na projektu stvaranja obuće napravljene od reciklirane plastike iz oceana. Prošle su godine predstavili 3D printani prototip. Cilj je bio, tvrde u Adidasu, demonstrirati kako industrija može promišljati dizajn i pritom pomoći u smanjenjivanju zagađenja, piše Business Insider.

Sada su ih počeli proizvoditi. Od sredine studenog, u trgovinama i online, za kupnju bit će dostupno 7000 pari tenisica po cijeni od 220 dolara. Zovu se UltraBOOST Uncaged Parley, a 95 posto gornjeg dijela tenisice izrađeno je od plastike iz oceana izvučene iz mora u blizini Maldiva, a ostatak je napravljen od recikliranih materijala.

Milijun pari u 2017.

Iako je za prvu seriju predviđeno tek 7000 pari, Adidas za ovakvu obuću ima mnogo ozbiljnije planove, piše The Verge. “Tijekom 20017. godine planiramo proizvesti milijun pari tenisica Parley Ocean plastike, a naša ultimativna ambicija je da u potpunosti eliminiramo plastiku proizvedenu za naše proizvode, kažu iz Adidasa.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru