Danas je prilično važan dan za Agrokor; održat će se nekoliko sastanaka o budućnosti koncerna

Nekoliko dobavljača sastat će se međusobno, a onda i s ministricom Dalić

ZADNJA IZMJENA: ožu. 20, 2017
Foto: PIXSELL

Nekoliko većih dobavljača Agrokora, predstavnici Kraša, Vindije, Dukata, Podravke, Atlantic Grupe i Francka, danas će se sastati kako bi se dogovorili o strategiji daljeg djelovanja prema Agrokoru jer žele biti uključeni u rješavanje financijskih problema u kojima se ta kompanija našla. Sastanak počinje u 11 sati u tvornici Kraš.

Nakon toga, kako piše N1, isti će se sastati s ministricom gospodarstva i potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić. Vlada se navodno odlučila na ovaj sastanak nakon što je skupina dobavljača istupila i prozvala institucije kako ne rade dovoljno da bi se u postupku rješavanja problema u Agrokoru zaštitili interesi domaćih kompanija.

Sastanci Vlade i dobavljača

“Vlada aktivno prati razvoj situacije u Agrokoru. Ovaj tjedan će započeti razgovore s predstavnicima deset najvećih dobavljača Agrokora. Pritom, Vlada traži od svih sudionika da se rješenjima očuva stabilnost samog Agrokora, radnih mjesta te poslovanja dobavljača i svih Agrokorovih partnera”, rekla je Dalić za Večernji list.

Dalić je rekla kako je obavljeno nekoliko sastanaka s predstavnicima Agrokora, te domaćim i stranim vjerovnicima, te ponovila da su uprava i vlasnik Agrokora odgovorni za rizike poslovanja i da je na njima da s vjerovnicima pronađu adekvatno rješenje.

Todorić se sastaje s predstavnicima Sberbanke

No, to neće biti jedini sastanci vezani za Agrokor. Onaj, dosta važan, održat će se između Sberbanke i Ivice Todorića. Razgovarat će o planu restrukturiranja. Iz Sberbanke, piše Večernji, tvrde kako ne žele ulaziti u vlasničku strukturu Agrokora. Vodit će proces restrukturiranja u kojem bi se prodao dio imovine koji nije temeljna djelatnost koncerna. Za sutra se očekuje objava plana restrukturiranja, ali i sastanak s ključnim financijskim vjerovnicima radi dogovora o sindiciranom kreditu kojim bi se mogao riješiti problem nelikvidnosti.

Nakon niza medijskih napisa o problemima u Agokoru, u nedjelju su se iz firme oglasili novim priopćenjem u kojem demantiraju, kako tvrde, nepotpune i netočne informacije koje se ovih dana pojavljuju u medijima. Između ostalog, pišu da pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nisu upitne te da “rade na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu”.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3036 članaka Više o autoru