Essential, novi mobitel izumitelja Androida, kreće u prodaju. Prve recenzije su vrlo, vrlo dobre

Andy Rubin novim telefonom planira ovladati tržištem pametnih domova

ZADNJA IZMJENA: kol. 19, 2017

Čuveni izumitelj Androida, Andy Rubin, prije nekoliko je mjeseci najavio smartphone, Essential, a ovih dana Essential kreće u prodaju u Sjedinjenim Državama. Rubinov pravi cilj, međutim, uopće nije telefon. Pokretanje startupa koji bi se masovnije htio baviti dizajnom i prodajom Android telefona, bilo bi, uz Samsung, Huawei i Google, iznimno teško i ne odveć inteligentno.

Mobitel Essential prvi je korak u Rubinovom planu da zavlada bujajućim tržištem pametnih domova, i svih gadgeta koji ga čine. Do kraja godine Essential planira lansirati pametni zvučnik, Essential Home, a razvijaju novi operativni sustav Ambient, koji bi trebao povezivati sve pametne uređaje koje imate ili mislite imati, poput termostata, zvučnika ili kućanskih aparata. A za sve to, smatra Rubin, prvo mora imati dobar smartphone.

Pozitivne prve reakcije i recenzije

Jučer su izašle prve, uglavnom pozitivne recenzije Essentiala – mobitel je, pišu, iznimno kompaktan, s minimalnim rubovima, tako da je ekran fenomenalno velik s obzirom na veličinu uređaja. Kamera je nešto slabija, a u slobodnoj prodaji koštat će 699 dolara. Utjecajni tech portal The Verge objavio je ekstenzivnu video-recenziju Essentiala, a možete je pogledati ovdje: