Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Biznis & tech

Naletjeli smo na minijaturan mobitel kojim možete samo zvati i primati pozive (s razlogom). Izgleda genijalno

Ljudi koji su ga stvorili kažu da nas žele odviknuti od smartphonea

Pošalji Podijeli Tweetaj

Ova prekrasna bijela naprava veličine kreditne kartice zove se Light Phone. Telefon je zamišljen kao potpuna suprotnost pametnim telefonima. Na njemu je moguće izvesti samo dvije operacije: uputiti i primiti telefonski poziv. S ovog uređaja nije moguće poslati SMS, spojiti se na Twitter ili Facebook i uključiti Wi-Fi ili Bluetooth. Na njemu nije instalirana nikakva kamera, piše Business Insider.

Njegovi tvorci zamislili su da se ovaj jednostavan telefon ustvari koristi što je manje moguće. Ideja o ovom jednostavnom telefonu pojavila se prije dvije godine kada su Joe Hollier i Kai Tang, pokretači startupa, shvatili da “žele vratiti ljudski glas u podivljali svijet tehnologije”. Smatraju kako Light Phone može pomoći ljudima u borbi protiv ovisnosti o pametnim telefonima.

Proizvodi se u crnoj i bijeloj boji

Light Phone - Light

Light Phone su predstavili kao telefon “koji je potpuno drukčiji od običnog telefona”. Njihov se proizvod prodaje zapakiran u knjigu s brojnim fotografijama prirode.

Light mobitel - Light/Instagram

Telefon se proizvodi u kineskoj tvornici Foxconn, u kojoj se također proizvode uređaji za Apple. Može ga se naručiti u dvije boje: bijeloj i crnoj. Cijena telefona je 150 dolara, a preplata za SIM karticu i software platformu iznosi dodatnih 5 dolara na mjesec.

Veličine je kartice - Light Instagram
Light telefoni dolaze u bijeloj i crnoj boji - Ligh Instagram

 

Podijeli 73 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani