Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Biznis & tech

Nokia je već najavila da se misli vratiti na tržište i čini se da će uskoro predstaviti nove mobitele

Na Mobile World Congressu mogli bi predstaviti nove modele i asistenta

Pošalji Podijeli Tweetaj

Nokia je prošloga mjeseca otkrila da za ovu godinu planira povratak na tržište pametnih telefona. HMD Global, finska kompanija osnovana za proizvodnju telefona s Nokijinim brendom za vikend je predstavila prvi novi uređaj Nokia 6 koji radi na Androidu.

Predstavljeni uređaj će u prvih nekoliko mjeseci biti dostupan isključivo na kineskom tržištu, piše The Verge. Međutim, HMD Global planira predstaviti još nekoliko Nokia, a to bi se, prema svemu sudeći, moglo dogoditi već 26. veljače. U statusu na Facebooku stoji da će više informacija biti dostupno tog datuma, koji se podudara s početkom sajma za mobilne tehnologije Mobile World Congress koji se održava u Barceloni.

Jedan ili dva modela i Viki

Nije razjašnjeno što će se točno prezentirati 26. veljače. No Nokia 6 koja je uređaj srednje kategorije i stoji 245 dolara teško da će privući interes onih koje zanima može li HMD Global stvoriti klasični Nokijin hardverski dizajn i dobro ga spojiti s Androidom. Pocketnow piše kako najvjerojatnije možemo očekivati predstavljanje jednog ili dva modela za internacionalna tržišta i predstavljanje Viki, glasovne asistentice s kojom Nokia ulazi u konkurenciju Amazonovoj Alexi, Appleovoj Siri i Microsoftovoj Cortani.

https://www.youtube.com/watch?v=kqi1dCFjPD0

Podijeli 8 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani