Photomath, aplikacija Damira Sabola, našla se na Spiegelovoj listi najboljih. Popričali smo s njim

Radi se o genijalnoj aplikaciji za matematičke zadatke

ZADNJA IZMJENA: pro. 29, 2016
Foto: PIXSELL

Utjecajni Spiegel napravio je godišnji pregled najboljih aplikacija za pametne telefone i među njih uvrstio i Photomath hrvatske tvrtke MicroBlink.

Radi se o kalkulatoru za složene matematičke funkcije (linearne jednadžbe, algoritme…) kod koje korisnik zadatke ne mora unositi ručno. Jednostavno ih uslika, a aplikacija zatim skenira rukopis, automatski rješava zadatak i nudi rezultat.

Više od 40 milijuna skidanja

“Puno smo radili, ali i uveli neke od mogućnosti koje nitko drugi na svijetu nije uspio implementirati. Na primjer, trenutno prepoznavanje rukom pisanih matematičkih izraza na mobilnim telefonima i ekspertni sustav nove generacije za objašnjavanje postupka rješavanja zadataka.

Naravno, tu ne stajemo nego pripremamo neke vrlo zanimljive mogućnosti u Photomathu za sljedeću godinu”, rekao nam je osnivač i izvršni direktor MicroBlinka Damir Sabol. Aplikacija je do sada skinuta više od 40 milijuna puta, a konstantno je među prvih pet edukacijskih aplikacija u Americi.

Još jedna aplikacija MicroBlinka ove je godine bila prilično uspješna. BlinkID, koja prepoznaje identifikacijske dokumente niza zemalja, skenira ih u realnom vremenu i u nekoliko sekundi provjerava podatke, koristila se i na nedavnim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
639 članaka Više o autoru