Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Biznis & tech

Ulagači dižu ruke od Twittera, dionice padaju na vrijednosti niže od onih na IPO-u 2013.

Tvrtka nema rješenja za opasno usporavanje rasta broja korisnika

Pošalji Podijeli Tweetaj

Dionice Twittera u četvrtak su pale na vrijednosti ispod onih s kojima su izišli na burzu, objavio je Guardian. Ulagače sve više brine mogućnost da Twitter neće postati masovna platforma poput Facebooka.

Cijena dionica pala je 6 posto na ispod 26 dolara s koliko je Twitter izišao na burzu u studenom 2013. Na vrhuncu, vrijednost dionice bila je 69 dolara. Tržišna vrijednost kompanije pala je na 17,6 milijardi dolara. Najveću tržišnu vrijednost Twitter je postigao u prosincu 2013, 39.93 milijarde dolara, prosječna je 27 milijardi dolara.

Sveučilište Yale prodalo svoj udjel u Twitteru

Posljednjih nekoliko tjedana Twitter je pod velikim pritiskom jer je suosnivač i privremeni direktor Jack Dorsey rekao da su performanse kompanije neprihvatljive i da će trebati dugo da se ubrza rast broja korisnika. Krajem srpnja prijavili su najsporiji rast od izlaska na burzu.

Dok Twitter stagnira, Facebook je lani privukao 13 posto više korisnika i sad ih ima 1,49 milijardi, statistički pola svjetske popularcije na internetu. Među ulagačima koji se rješavaju dionica Twittera su i prestižna sveučilišta Harvard, Yale and Stanford. Yale je prodao sve dionice. Jack Dorsey uskoro bi trebao biti potvrđen za novog generalnog direktora kompanije, gdje će zamijeniti Dicka Costola.

Podijeli 2 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani