Adele je konačno objavila datum izlaska dugoočekivanog albuma 25, a usput je u javnost pustila i genijalnu novu pjesmu

Pjesma Hello je osvanula jučer i zvuči upravo onako kako smo to od Adele i očekivali

FOTO: YouTube

O trećem albumu megapopularne britanske pjevačice Adele se šuška već mjesecima. Tim je nagađanjima konačno došao kraj. Adele je, naime, na svojoj Facebook stranici objavila točan datum izlaska svog novog albuma 25 (20. studeni), a tome je dodala dosta i opširan uvod u svoju novu glazbenu priču u kojem je objasnila zašto joj je trebalo toliko da izda svoj treći album i još štošta drugoga.

//

Hello…

Posted by Adele on 21. listopad 2015

Tome je neki dan prethodila enigmatična najava nove pjesme koja je puštena za vrijeme reklamne pauze britanskog talent showa X Factor. Adele je otpjevala nekoliko taktova pjesme čiji naslov javnosti tad još nije bio poznat. Crnim su ekranom tekli sljedeći stihovi: “Hello, it’s me / I was wondering if after all these years / you’d like to meet to go over everything / they say that time’s supposed to heal ya / but I ain’t done much healing”

No danas smo konačno saznali o čemu se tu točno radi. To su, naime, prvi stihovi njezine nove pjesme Hello koja bi trebala služiti kao najava za njezin novi album 25. Spot za pjesmu je jučer nenadano osvanuo na YouTube, a kritike su sjajne.

Na albumu 25 Adele surađivala s nekim očekivanim ljudima koji su joj već i prije bili bliski suradnici poput producenta Paula Epwortha ili tekstopisca Ryana Tedder koji supotpisuje njezine velike hitove Turning Tables i Rumor Has It. No, na listi suradnika su se ovaj put pronašli i neki sasvim neočekivani ljudi poput Pharrella Williamsa, producent Danger Mouse, Tobias Jesso Jr i, najnevjerojatnije ali i najgenijalnije od svega, Phil Collins.

Vjerojatno ste i sami primjetili da je popis njezinih suradnika poprilično šaren pa se mnogi s razlogom pitaju kako će to sve na kraju zvučati. Dok neki misle da je Adele poludjela, drugi su uvjereni da će ovo biti najveći album 21. stoljeća. Na kraju krajeva, kako osporavati nekoga čiji se prošli album u vremenu Torrenta i sličnih piratskih platformi proda u više od 30 milijuna primjeraka?

View this post on Instagram

25 out November 20th

A post shared by Adele (@adele) on

Mnogi su se nadali da će njen album naslovljen 25 izaći u rujnu (što se očito nije dogodilo), ali zanimljivo je bilo svjedočiti kaosu koji je zbog toga nastao. Neke su velike izdavačke kuće mahnito pomicale rokove objave svojih najvećih albuma kako bi na glazbenim ljestvicama izbjegle direktan susret s ovim dugoočekivanim albumom britanske dive. Očito svi znaju da nas čeka spektakularni album koji će razoriti sve rekorde.