Adele je upravo otkrila ime novog albuma i na Twitteru dala dosta dugačko objašnjenje

Popularna pjevačica nastavlja naviku nazivanja albuma po svojoj dobi

Singer Adele performs onstage at the 85th Annual Academy Awards on February 24, 2013 in Hollywood, California. AFP PHOTO/Robyn BECK
FOTO: AFP

Prošle su pune četiri godine otkad je Adele izdala svoj zadnji studijski album, no čini se da će se to čekanje konačno prekinuti. Popularna pjevačica danas je na svom Twitter profilu objavila ime svog idućeg izdanja, a uz njega je napisala i poduži elaborat objašnjenja.

Album će se zvati “25”, čime Adele nastavlja naviku nazivanja albuma po svojoj dobi. Taj uzorak je prati od debitantskog “19”, i drugog albuma kojeg je nazvala “21”. U otvorenom pismu kojeg je objavila uz ime, Adele je objasnila i koncept. “Moj zadnji album bavio se prekidima, a ako bi morala opisati ovog, rekla bi da se bavi pomirenjem, nadoknadom izgubljenog vremena i nadoknadnom svega što jesam ili nisam napravila u životu”, napisala je pjevačica u svom tajanstvenom objašnjenju. U nastavku je dodala i kako je “25” album o tome kakva je ona osoba postala.

Pauza zbog rođenja sina

Adele je uzela pauzu od glazbenog stvaralaštva kad je u listopadu 2012. rodila svog prvog sina. Na novom materijalu krenula je raditi prošle godine, no proces se otegnuo zato što je snimala periodično. Zasad se zna da dio produkcije potpisuju poznati švedski hit-maker Max Martin, Ryan Tedder iz grupe One Republic (koji je usput i supotpisnik njezinog hita “Rumor Has It”), Tobias Jess i Danger Mouse.

Njezin zadnji album “21” ostvario je ogroman komercijalni uspjeh; prodan je u više od 30 milijuna primjeraka diljem svijeta i drži uvjerljivo prvo mjesto na popisu najprodavanijih albuma u 21. stoljeću, te četvrto mjesto među najprodavanijim albumima svih vremena.