Amazon snima seriju The Boys, obradu kultnog stripa Gartha Ennisa. Režirat će je Seth Rogen i Evan Goldberg

Serija će biti o superherojima koji hvataju pokvarene superheroje, a najavljena je za 2019.

FOTO: Dynamite Entertainment

Amazon je dao zeleno svjetlo za snimanje igrane serije The Boys, adaptacije stripa autora Gartha Ennisa, poznatog po hitovima poput Preacher i The Punisher, te crtača Daricka Robertsona. Robertson je jedan od najcjenjenijih crtača koji je u više od 20 godina karijere crtao za Marvel i DC i donio nam jedne od pamtljivijih verzija Spider-Mana, Deadpoola, Flasha i mnogih drugih superheroja.

Seriju će režirati Seth Rogen i Evan Goldberg koji su prošle godine stvorili seriju Preacher prema već spomenutom stripu Gartha Ennisa, čija je treća sezona najavljena za sljedeću godinu. Glavni producent The Boysa će biti Eric Kripke, tvorac Supernaturala i Timelessa. Već je najavljeno početnih osam epizoda, a prva bi se trebala emitirati početkom 2019.

Superheroji koji hvataju druge superheroje

Originalni strip The Boys postavljen je u period između 2006. i 2008. u svijetu u kojem su superheroji stvarni. Međutim, većina superheroja se razmazila svojim celebrity statusom pa je postala iskvarena i korumpirana, te si često daju oduška i dopuštaju si raditi nered. Zbog toga je oformljen poseban CIA odjel s članovima koji također posjeduju supermoći, a cilj im je nadzirati razvratne superheroje. Taj tajni CIA odjel je nazvan The Boys.

“U današnje vrijeme koje je prezasićeno superherojskim serijama i filmovima, The Boys će biti osvježavajući sljedeći korak u evoluciji ovog žanra. Uz pomoć Setha, Erica i Evana, vrlo smo uzbuđeni što imamo priliku prenijeti ne TV ekrane ovu grafičku novelu vizionara Gartha Ennisa i Daricka Robertsona”, izjavila je Sharon Tal Yguado, Amazonova Head of Event Series, ili u slobodnom prijevodu voditeljica odjela za njihove najveće serije.

Već su najavili Gospodara prstenova

The Boys će biti još jedan adut u Amazonovom pokušaju da se uspostave kao vodeći proizvođač originalnih serija u konkurenciji s Netflixom. Već su ranije najavili svoju seriju Gospodar prstenova s kojom se prijete nadmašiti uspjeh Igre prijestolja.

Snimanje The Boysa počinje na proljeće sljedeće godine, a serija bi trebala biti dostupna početkom 2019.