Američki kritičari upravo izabiru najbolje serije. Provjerite nalazi li se vaša omiljena serija na listi

Za neke serije nismo čak niti čuli, ali barem znamo što gledati ovog ljeta

FOTO: YouTube

Američka Udruga TV kritičara upravo je objavila listu nominacija za najbolje ovogodišnje serije, piše Business Insider. Radi se o anualnom eventu koji svake godine okuplja kritičare koji pišu o televiziji kako bi odabrali najbolje serije i najbolje glumce koji su svojom kvalitetom obilježili godinu.

Vjerojatno se nećete začuditi kad pročitate da je HBO ove godine pokupio najviše nominacija za svoje projekte, čak njih 12. U stopu ga slijede FX koji ih je osvojio 11, dok je Netflixu otišlo 6 nominacija.

U nastavku vam donosimo listu najboljih stvari koje trenutačno možete gledati na malim ekranima, bez obzira radi li se o TV prijemnicima ili pak zaslonima laptopa.

1. Veep (HBO)

Veep je politička komedija u kojoj glavnu ulogu igra Julia Louis-Dreyfus. Serija je osvojila dvije nominacije i to u kategorijama za najbolju humorističnu seriju te najbolje individualno ostvarenje u komediji (Julia Louis-Dreyfus).

2. You’re The Worst (FXX)

You’re The Worst je dosta netipična sapunica koju su kritičari nagradili s čak dvije nominacije: onom za najbolju humorističnu seriju, odnosno najbolju glumu (Aya Cash).

3. Making a Murderer (Netlix)

U pitanju je Netflixova dokumentarna serija o sudskom procesu koji se vodio protiv Stevena Averyja. Making a Murderer nominirana je za najbolji program godine i najbolji reality program.

4. Igra prijestolja (HBO)

O ovoj seriji znate već sve, osim da su je kritičari predložili za najbolji program godine i najbolju dramsku seriju.

5. Full Frontal With Samantha Bee (TBS)

Radi se o popularnom late night showu koji se emitira u SAD-u i Kanadi. Full Frontal With Samantha Bee je nominiran za najbolji informativni prilog i najbolje individualno ostvarenje u komediji (Samantha Bee).

6. Fargo (FX)

Fargo je osvojio nominacije za najbolji program godine i najbolje pojedinačno ostvarenje u filmu, miniseriji ili specijalu.

7. Better Call Saul (AMC)

Better Call Saul je spin-off megapopularne serije Na putu prema dolje. Ova AMC-ova serija nominirana je za najbolju dramsku seriju te najbolju glumu u nekoj dramskoj seriji (Bob Odenkirk).

8. All the Way (HBO)

Zvijezda serije Na putu prema dolje Bryan Cranston u ovom HBO-ovom TV filmu igra američkog predsjednika Lyndona B. Johnsona, ulugu koja mu je donijela nominaciju za najboljeg dramskog glumca. Film je, osim toga, nominiran i za najbolji TV film godine.

9. UnReal (Lifetime)

UnReal je dramska serija koju američki kritičari smatraju potencijalno najboljim programom godine, najboljim novim programom godine te najboljom dramskom serijom godine.

10. Amerikanci (FX)

I ova špijunska serija osvojila je tri nominacije. Predložena je za najbolji program godine, najbolju dramu godine dok je Keri Russell nominirana za najbolju dramsku glumicu.

11. Master of None (Netflix)

Master of None humoristična je serija koja je dobila tri nominacije: onu za najbolju humorističnu seriju, najbolji novi program te najboljeg komičara (Aziz Ansari).

https://www.youtube.com/watch?v=6bFvb3WKISk

12. Crazy Ex-Girlfriend (The CW)

Ako još niste gledali ovu uvrnutu humorističnu seriju, onda je vrijeme da počnete. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog činjenice što biste mogli gledati najbolju humorističnu seriju, najbolji novi program ili pak najbolju televizijsku komičarku.

https://www.youtube.com/watch?v=-ctFmXGm_yE

13. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)

Ova biografsko-dokumentarna serija osvojila je najviše nominacija, njih četiri. Predložena je za najbolji program godine, najbolju miniseriju godine, a ima i izvrsne glumce koji su osvojili nominacije za najbolju glumu godine (Sarah Paulson i Courtney B. Vance).

https://www.youtube.com/watch?v=nAyn1gDBc7s

14. Mr. Robot (USA)

Već i sam naslov sugerira da se radi o hakerskoj drami i to, očito, dosta dobroj budući da je serija osvojila nominacije za najbolji program godine, najbolji novi program te najboljeg dramskog glumca (Rami Malek).

Zanimaju li vas pak i ostale serije, koje nisu osvojile toliki broj nominacija, puni popis možete provjeriti OVDJE.