Arnold Schwarzenegger žestoko se posvađao s Jamesom Cameronom oko jedne izbačene scene iz 'Terminatora 2'

Glumac se nije slagao s odlukom da se ukloni scena koja je po njemu bila prevažna

“Terminator 2: Judgment Day” jedan od najboljih filmskih nastavaka ikad. Umjesto da imitira original, drugi dio je okrenuo priču i glavnog negativca pretvorio u glavnog pozitivca i junaka.

No proces stvaranja filma nije uvijek tako jednostavan i bez poteškoća. Tako je i “Terminator 2” morao proći niz izmjena prije konačne verzije koja je 1991. pokorila kino blagajne. Već smo pisali o prvoj verziji kraja filma koja je bila puno sretnija od one koju su na kraju odabrali. Također je trebalo skresati i ukupno trajanje filma.

Arnold Schwarzenegger se u srijedu pojavio na premijeri filma “Terminator Genisys” gdje je tijekom razgovora s novinarima upitan da li se ikad razilazio u mišljenju s redateljem oko scena koje su se trebale izbrisati. Glumac se tad prisjetio svađe s Jamesom Cameronom oko jedne scene iz “Terminatora 2” koja je trebala biti maknuta kako bi se skratilo trajanje filma.

Nije bilo drugog rješenja

“Pogledali smo skupa prvu verziju koja je trajala 2 sata i 20 minuta. Rekao sam mu da je film predug i da bi ga trebalo skratiti. On je bio iznenađen tim komentarom, ali se ipak složio”, rekao je Schwarzenegger. No do problema je došlo kad je Cameron odlučio da će obrisati scenu u kojoj Sarah (Linda Hamilton) i John Connor (Edward Furlong) uklanjaju mozak iz Terminatorove glave. Ispostavilo se da je to Schwarzeneggeru jedna od najdražih scena iz filma.

“Ta scena je snimljena jako lijepo, i trajala je samo 3 i pol minute. Nisam se nimalo slagao s odlukom da ona bude obrisana i posvađali smo se oko toga. No na kraju me uvjerio da je to jedina scena koju može obrisati bez da mijena hrpu ostalih, a i na kraju krajeva nije bilo na meni da odlučujem takve stvari”, dodao je poznati glumac.