Arsenov pogreb održat će se u Zagrebu, u krugu obitelji. To je bila njegova želja

Sprovod poznatog pjevača održat će se daleko od očiju javnosti

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Sprovod Arsena Dedića održat će se u Zagrebu, daleko od očiju javnosti u krugu obitelji. Bila je to njegova želja koju će obitelj poštovati, javlja Šibenski portal.

Grad Šibenik organizirat će komemoraciju za preminulog autora, koja će se održati u zgradi šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta, no još uvijek nije definiran datum i sat održavanja, doznaje se danas iz šibenske gradske uprave.

Brzojavi sućuti gradonačelnika i župana

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić uputio je brzojav sućuti obitelji Dedić u kojem je istaknuo kako je svojim umjetničkim djelovanjem, svojim stavom i promišljanjima Arsen promicao svoj Šibenik, pa danas svaki Šibenčanin osjeća golemu tugu i gubitak zbog odlaska velikana.

Arsenova glazba, pjesme i likovnost ostavština su kojom se treba ponositi, a sjećanja na neponovljivog umjetnika čuvati trajno, istaknuo je u brzojavu Burić.

Brzojav obitelji Dedić uputio je i župan šibensko-kninski Goran Pauk napisavši, među ostalim, kako je Arsen ostavio dubok trag u hrvatskoj glazbenoj umjetnosti, a kako njegova će djela živjeti zauvijek.

‘Malo nas je ostalo u Varošu, nisi triba i ti otići’

U Ulici Nikole Tesle, gdje je Arsen proveo djetinjstvo, vlada sjeta, susjedi nisu bili raspoloženi za izjave i kazali su tek kako ih je njegova smrt strašno pogodila.

Jedan od prvih Arsenovih susjeda bio je šibenski fotograf i pjevač Duško Jaramaz koji je svoju glazbenu karijeru započeo upravo zbog Arsena.

“Bili smo jako vezani za njega. Oslovljavali smo se kumovima, iako to zapravo nismo bili. Ostavit će neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi”, kazao je za Šibenski portal Jaramaz koji se od svog ‘kuma’ na Facebooku oprostio uz fotografiju i riječi: Malo nas je ostalo u Varošu, nisi triba i ti otići.

Malo nas je ostalo u Varošu,nisi triba i ti otići,adio kume,

Gepostet von Duško Jaramaz am Montag, 17. August 2015