Autori legendarnih hitova 'Love Hurts' i 'Dream On' dolaze u Zagreb. Nazareth nastupa 14. lipnja u Tvornici kulture

Osim brojnih fanova, bend je stekao sljedbenike i među drugim glazbenim umjetnicima, a nedavno je objavio svoj 25. studijski album

FOTO: Wikimedia Commons

Legendarni škotski hard rock/heavy metal bend Nazareth, koji je postao popularan početkom 70-ih, nastupit će 14. lipnja u Tvornici kulture, objavio je organizator koncerta Music Time.

Nazareth je pionir koji je slavu škotskog rocka proširio svijetom, otvarajući put drugim škotskim bendovima kao što su Simple Minds, Texas, Big Country, Del Amitri itd. Originalna četiri člana prvi su se put okupila u bendu Petea Agnewa The Shadettes 1968. godine, a već dvije godine kasnije mijenjaju ime u Nazareth, i od tada su snimili niz hitova.

Nemaju namjere stati

Grupa je nedavno objavila svoj 25. studijski album “Surviving The Law”, a njihov repertoar obuhvaća hitove koji se protežu kroz pet desetljeća. Značajne su uspješnice: “Broken Down Angel”, “Bad Bad Boy”, “Turn On Your Receiver” i “My White Bicycle”, dok su trag na svjetskim ljestvicama ostavili i megahitovi poput “Dream On”, “This Flight Tonight”, “Hair Of The Dog” i, najveći, “Love Hurts”.

Osim brojnih fanova, bend je stekao sljedbenike i među drugim glazbenim umjetnicima koji kažu da je Nazareth imao velik utjecaj na njih, a neki su čak snimili i njihove pjesme – Guns’N’Roses “Hair Of The Dog” te Metallica “Please Don’t Judas Me”.

No, iako momci sa zahvalom prihvaćaju priznanja za svoj snimljeni rad, uspjeh Nazaretha pripisuju turnejama te i dalje nastupaju, bez namjere da ikada stanu.