Nekad je nužno odabrati stranu

Beatlesi i dalje rade; Ringo Starr objavljuje novi album, a dogodine izlazi strip Yellow Submarine

Iduće godine, animirani film Yellow Submarine slavi 50. rođendan

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Beatlesi su službeno prestali funkcionirati kao bend 1970., John Lennon je poginuo u atentatu deset godina kasnije, George Harrison je umro 2001., ali preživjeli članovi Ringo Starr i Paul McCartney i dalje neumorno rade. Ringo upravo radi na novom albumu na kojem gostuje Paul, a grupa iduće godine objavljuje strip povodom 50. godišnjice animiranog filma Yellow Submarine.

Ringo je 7. srpnja proslavio 77. rođendan, i to iskoristio kao priliku da najavi novi album na kojem radi, pod naslovom Give More Love. To je njegov 19. solo album, imat će deset pjesama, i bit će dostupan kao digitalno i fizičko izdanje 15. rujna. Na albumu gostuju Paul McCartney i Joe Walsh, gitarist Eaglesa, inače Ringov šurjak.

Strip adaptacija Yellow Submarinea za 50. rođendan

Na Give More Love gostuje još jedan član Eaglesa, basist Timothy B. Schmit, te Dave Stewart iz legendarnih Eurythmicsa. Kupovinu albuma možete rezervirati ovdje. Osim Ringovog albuma, iz kampa Beatlesa dolazi još jedna novost, a to je strip adaptacija njihovog kultnog animiranog filma Yellow Submarine, kojeg su objavili pred kraj zajedničke karijere, pod utjecajem hipijevske kulture i istočnjačke glazbe.

Rolling Stone proglasio je Yellow Submarine jednim od 40. najboljih animiranih filmova svih vremena, pozicionirali su ga na 23. mjesto. Prije osam godina, redatelj Robert Zemeckis krenuo je za Disney raditi CGI remake tog filma, ali projekt je prekinut zbog nedostatka budžeta. Strip izlazi 2018. godine, a izdavač je Titan Comics.