Bill Cosby progovorio o optužbama za seksualno zlostavljanje. Nažalost, nitko nije razumio što je rekao

Prvi put je dopustio da mu se postavi to pitanje, ali je odgovor potpuno sumanut

FOTO: Twitter

U zadnjih 15 godina više od 40 žena je optužilo Bill Cosbya da ih je seksualno zlostavljao. Malo po malo su se pojavljivale od 2000. godine. Uvijek su pričale istu priču kako ih je drogirao i iskorištavao. Ali nitko nije obarrćao previše pažnje na te žene. Sve do prošle godine, kada se na sceni pojavio genijalni komičar Hannibal Buress. Netko ga je snimio kako na pozornici priča o Cosbyu koji kritizira mlade crnce da nisu dovoljno ugledni. Buressu se učinilo da je malo sporno da silovatelj prigovara klincima. Video je postao viralan i zadnjih godinu dana svi pričaju samo o tome koliko jadnih žena je Cosby molestirao.

U zadnjih 15 godina Bill Cosby niti jednom nije progovorio o ovim optužbama. U jednom je intervjuu, kada ga je novinar pokušao pitati nešto oko silovanja žena, samo rekao da se o tome ne priča. I prekinuo razgovor. No izgleda da je stiglo vrijeme kada više ne može ignorirati činjenicu da baš svaka osoba na planeti misli da je silovatelj. Pa je jučer dao intervju za ‘Good Morning America’. No kada ga je novinarka pitala je li cijela stvar istinita, Cosby nije baš dao odgovor. Barem ne odgovor koji bi mogao biti razumljiv.

Potpuno sumanuti odgovori

‘Kada bi vam prišla mlada osoba i rekla vam kako joj je majka ispričala da ste joj radili grozne stvari, što bi rekli na to?’, pitala ga je novinarka.

‘Spreman sam reći toj osobi istinu o životu’, počeo je svoj odgovor Cosby i nastavio vrlo neobično. ‘Nisam siguran da bi mi tako prišli. Mislim da bi dosta njih reklo “Pa, ti si licemjer. Kažeš jednu stvari, kažeš drugu stvar”. Ono što želim reći, okej, slušajte me dobro. Govorim vam gdje prestaje cesta. Govorim vam da vozite prema vodi i možda izgleda plitko, ali vi i vaš auto tonete. Želite li ići tamo ili se želite opterećivati tko šalje poruku?’

Pametna taktika ili odsječenost o realnosti?

Da… Nemam pojma što ovo znači. S jedne strane zvuči kao brbljanje senilnog starca. S druge, kao savršena taktika da ga svi puste na miru i misle da je naprosto lud. Da poentira je dodao još malo: ‘U ovom sam poslu preko 52 godine i nikada nisam vidio nešto ovakvo. Realnost je situacija. I ja ne mogu govoriti’.

Intervju možete pogledati i ovdje sami, samo da se uvjerite koliko ovo ludo zvuči.


ABC News Videos | ABC Entertainment News