Billie Eilish nastupit će na dodjeli nagrade Grammy, najavljene i Olivia Rodrigo i Dua Lipa

Billie Eilish već ima sedam Grammyja, dok Olivia Rodrigo i Dua Lipa imaju po tri

FOTO: Getty Images via AFP

Vrijeme je od velikih nagrada u Sjedinjenim Američkim Državama, a dodjela priznanja Grammy očekuje nas početkom veljače.

Kao prve tri izvođačice na ovom važnom događaju najavljene su Billie Eilish, Olivia Rodrigo i Dua Lipa koje su, također, i nominirane za neke od najvažnijih nagrada, piše Rolling Stone.

Pjesma Billie Eilish “What Was I Made For” nominirana je za izdanje godine, pjesmu godine, najbolji pop solo nastup, najbolji spot i najbolju pjesmu napisanu za vizualne medije. Ova popularna glazbenica nominirana je i za pjesmu “Never Felt So Alone”, koju izvodi zajedno s Labrinthom.

‘Dance the Night’

Olivia Rodrigo i njena uspješnica “Vampire” natječu se s pjesmom Billie Eilish u kategorijama izdanje godine, pjesma godine i najbolji pop solo nastup.

Njen je album “Guts” nominiran za najbolji pop vokalni album i album godine, dok je pjesma “Ballad of a Homeschooled Girl” nominirana za najbolju rock pjesmu.

Dua Lipa sa svojim hitom “Dance the Night” iz filma “Barbie” nominirana je za pjesmu godine i najbolju pjesmu napisanu za vizualne medije.

Duet s bratom

Dodjela nagrada Grammy jedan je od najvažnijih glazbenih događaja godine, a Eilish i Rodrigo posljednji su put nastupale na dodjeli 2022., kada su izvele pjesme “Happier Than Ever” i “Drivers License”. Dua Lipa tada je bila među prezenterima nagrade.

Dua Lipa i Billie Eilish su, osim toga, nastupile na dodjeli godinu ranije – 2021., kada je Eilish dobila nagradu za izdanje godine za pjesmu “Everything I Wanted”, koju je snimila kao duet s bratom Finneasom.

Billie Eilish već u svojoj kolekciji ima sedam Grammyja, dok Olivia Rodrigo i Dua Lipa imaju po tri.

Beyoncé, Solti, U2

Zanimljivo, Beyoncé je glazbenica s najviše osvojenih Grammyja – posjeduje ih 32, a U2 je jedini bend koji je osvojio 22 Grammy nagrade. Dirigent Georg Solti – s 31 Grammyjem – muškarac je s najviše osvojenih, a u ukupnom poretku odmah je iza Beyoncé.

Nagrade će biti dodijeljene 4. veljače u Los Angelesu, a Trevor Noah bit će voditelj četvrtu godinu zaredom.