Bob Dylan nakon dva mjeseca poslao poruku zahvale na Nobelovoj nagradi. Kaže da definitivno neće doći na dodjelu

Dodjela nagrada održava se 10. prosinca u Stockholmu

US legend Bob Dylan performs on stage during the 21st edition of the Vieilles Charrues music festival on July 22, 2012 in Carhaix-Plouguer, western France.  AFP PHOTO / FRED TANNEAU / AFP PHOTO / FRED TANNEAU
FOTO: AFP

Glazbena ikona i dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost Bob Dylan definitivno neće doći na ceremoniju dodjele Nobelove nagrade ovog tjedna, no poslao je poruku zahvale koja će biti pročitana na dodjeli, izvijestila je u ponedjeljak Zaklada Nobel.

Slavnom 75-godišnjaku je trebalo oko dva mjeseca da se službeno zahvali i konkretno kaže da neće ne kani doći na svečanost dodjele nagrade u Stockholmu 10. prosinca.

Mijenjao mišljenje oko dolaska

“Ovogodišnji laureat Bob Dylan neće prisustvovati ceremoniji uručenja nagrade, no poslao nam je govor koji će se pročitati na svečanoj dodjeli”, stoji u priopćenju zaklade te se dodaje da ga “tih nekoliko riječi koje će se pročitati na kraju svečanosti 10. prosinca, neće poštedjeti duljega govora” u dogledno vrijeme.

Rock legenda Patti Smith nastupit će na svečanosti 10. prosinca u Stockholmu gdje će izvesti jednu od njegovih pjesama A Hard Rain’s A-Gonna Fall. Nakon što je dobio nagradu, Dylanu je trebalo nekoliko dana da je uopće komentira, a tada je rekao kako će doći na dodjelu ako to bude moguće. No, ubrzo je pismom 16. studenoga izvijestio kako neće prisustvovati ceremoniji zbog drugih postojećih obveza, no u zakladi sus e ipak još uvijek nadali da će se opet predomisliti, piše Daily Mail. No, sada više izgleda baš i nema šanse za to.