Posljednji nastavak velikog Telegramova serijala o povijesti hrvatskih crtića objavljujemo večeras u 20:30

Nakon krize devedesetih, hrvatski crtići upravo proživljavaju novu renesansu

Stigli smo do posljednjeg nastavka našeg velikog serijala o povijesti animiranog filma u Hrvatskoj. U prvom nastavku saznali smo kako je jedan emigrant iz Rusije pokrenuo proizvodnju animiranog filma u Hrvatskoj, a u drugom nastavku kako je mala ekipa animatora s Goljaka uspjela osvojiti Oscara. Treći dio je pokrio uvjerljivo najuspješnije godine hrvatske animacije u kojem su nastali “Čudesna šuma” i “Čarobnjakov šešir”, a četvrti dio se suočio s velikom krizom animacije devedesetih.

Kakav bi ovo bio esej o nastanku animacije u Hrvatskoj kada bi završili s tužnom pričom o devedesetima. U novom, posljednjem, nastavku našeg velikog serijala koji objavljujemo večeras, bavimo se novim uzletom hrvatske animacije koji se dogodio u novom tisućljeću. Objasnit ćemo kako je došlo do ovog velikog oporavka, a bavimo se i najboljim novim autorima koji su do sada poosvajali brojne nagrade u svijetu animacije.

Posljednji nastavak našeg serijala objavljujemo večeras u 20:30, a u međuvremenu, dajte jedan pljesak za našeg Bojana Krištofića koji je za vas napisao ovaj esej, jedan od najiscrpnijih feljtona o animiranom filmu koji su ikada objavljeni u hrvatskim medijima.

Ukoliko vam je promakao neki od nastavaka našeg feljtona, možete ih pročitati ovdje: