Nekad je nužno odabrati stranu

Cinemax snima Warriora, seriju prema ideji i izvornim rukopisima Brucea Leeja

Rukopise im je dala kći Brucea Leeja

FOTO: Moviestore/REX/Shutterstock

Prema najavama iz Cinemaxa, Warrior će biti serija koja će sigurno zadovoljiti fanove starih kung fu filmova, obzirom da se temelji na ideji velikog majstora Brucea Leeja. Zasad se zna da će scenarij pisati Jonathan Tropper, koji je stvorio prilično uspješnu seriju Banshee, a Justin Lin, redatelj Star Trek Beyond, će biti glavni producent.

Warrior će biti akcijska serija smještena u San Francisco u drugoj polovici 19. stoljeća za vrijeme takozvanih Tong Wars. Da pojasnimo, tongovi su u to vrijeme bile bande sačinjene od kineskih imigranata u Ameriku, koje su bile uključene u razne kriminalne radnje te su se borile za svoj teritorij. borile za svoj teritorij i bile uključene u razne kriminalne radnje.

Gledat ćemo “old school” kung fu akciju

Priča će pratiti mladog Ah Sahma, iznimno talentiranog u borilačkim vještinama, koji napušta rodnu Kinu u potrazi za boljim životom u San Franciscu. No završit će kao potrčko i nasilnik u službi lokalne kineske mafije, što će ga dovesti u skob s mnogima, a nama priuštiti pravu kung fu akciju u stilu starih kineskih makljaža.

“Obzirom da smo dobili dozvolu iskoristiti originalnu ideju Brucea Leeja, u seriji namjeravamo napraviti eksplozivnu demonstraciju borilačkih vještina na tragu klasika žanra. No osim toga, želimo naglasiti imigracijske probleme koji su jednako prisutni danas kao i u vremenu koje serija opisuje”, rekao je autor serije Jonathan Tropper.

Ideja je došla od kćeri Brucea Leeja

Bruce Lee uložio je mnogo vremena razrađujući priču koju ćemo gledati u Warrioru, no tek mnogo godina nakon njegove tragične smrti, njegova kćer je otkrila originalne rukopise koji su poslužili kao inspiracija za novu seriju.

“Kad nam je Shannon Lee (kćer Brucea Leeja) dostavila rukopise svoga oca, koji su osim borilačkog aspekta bili prepuni njegove jedinstvene životne filozofije, znao sam da taj materijal moramo prenijeti gledateljima” rekao je producent Justin Lin. Usput je potvrdio da snimanje počinje ove jeseni u Cape Townu, a za početak je najavljeno 10 epizoda.