Čini se da bi bend AC/DC nakon više od 40 godina mogao prestati nastupati

Momci su otkazali turneju jer njihov pjevač Brian Johnson gubi sluh

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 28: (EDITORS NOTE: Image was digitally converted to black and white.) Singer Brian Johnson (L) and musician Angus Young of AC/DC perform at Dodger Stadium on September 28, 2015 in Los Angeles, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Izgleda da bend AC/DC ipak nije toliko neuništiv koliko smo mislili. Pjevaču tog benda Brianu Johnsonu, naime, prijeti opsanost od potpunog gubitka sluha nastavi li nastupati. Zbog toga su momci iz AC/DC-ja otkazali ostatak svoje aktualne turneje.

Trebali su odraditi još deset koncerata u SAD-u, ali na svojoj službenoj stranici objavili su da zbog Johnsonovog stanja odgađaju te koncerte. Obećali su da će propušteno nadoknaditi, ali zasad još nema nikakvih vijesti o tome kad bi to moglo biti. Zanimljivo je i da su termini za europski dio njihove karijere još uvijek nepromijenjeni.

Ben Johnson član je grupe AC/DC od 1980. godine, momcima se pridružio nakon nenadane smrti njihovog prvog pjevača Bona Scotta. Prvi album koji je snimio s grupom, Back in Black, postao je drugi najprodavaniji album u povijesti diskografije – prodavaniji je tek Thriller Michaela Jacksona.

Grupu već neko vrijeme prati loša sreća

Ova vijest samo je jedna u nizu loših koje proteklih par godina pogađaju bend. Pred dvije godine AC/DC napustio je njegov osnivač Malcom Young zbog demencije. Johnson je kasnije otkrio da je Malcomova bolest u jednom trenutku toliko napredovala da je između dva koncerta morao iznova učiti svirati pjesme.

Dva mjeseca nakon njega grupu je napustio i bubnjar Phil Rudd koji je u AC/DC-ju svirao četrdeset godina. Rudd je, naime, otužen za pokušaj ubojstva, prijetnje smrću i posjedovanje ilegalnih narkotika. Kasnije je priznao krivnju za posjedovanje, ali i jednu prijetnju smrću zbog čega je osuđen na kućni pritvor u trajanju od osam mjeseci.