Nekad je nužno odabrati stranu

Čini se da je odlučeno tko će biti novi James Bond, a mi uopće nismo sigurni što da mislimo o tom izboru

Sve zanima tko će biti Bond, čak su i kladioničari počeli primati oklade

FOTO: print screen

Daniel Craig trenutno snima film “SPECTRE”, najnoviji nastavak iz sage o tajnom agentu Jamesu Bondu. Craigov posljednji Bond, “Skyfall”, je ujedno bio i najuspješniji od svih kojeg je snimio. Iako ovaj glumac još nigdje nije javno obznanio kako planira odustati od snimanja ovog serijala, “SPECTRE” će biti već njegovo četvrto pojavljivanje u ulozi najpoznatijeg svjetskog tajnog agenta, pa je vrlo vjerojatno da već intenzivno traži nove angažmane i izazove. Kad god ta odluka pala, potraga za njegovim nasljednikom traje već neko vrijeme i sad je konačno isplivalo nekoliko glavnih kandidata.

Interes javnosti oko toga tko će biti novi James Bond je toliko velik da su neki kladioničari čak počeli primati i oklade. Prema trenutnim omjerima, najveće izglede da za preuzimanje te uloge ima britanski glumac Damian Lewis. Domaćoj publici ovaj glumac je najpoznatiji po ulozi u američkoj hit seriji “Domovina” (“Homeland”). Uz njega, na kladionicama najbolje stoje Idris Elba, Tom Hardy, Henry Cavill i Michael Fassbender.

Studio ga se ne želi odreći

Iako je Daniel Craig već gotovo 10 godina vezan za ovu franšizu, ugovorom je dužan odraditi još samo jedan film nakon izlaska “SPECTREA” kojeg režira Sam Mendes. Iako je to samo pretpostavka, za očekivati je da će ga filmski studio Sony htjeti zadržati što je duže moguće. Naime, nakon Sean Connerya, Craig se pokazao kao najuspješniji od svih Bondova – kako po pitanju financija, tako i po pitanju kritika. Očekuje se da će novi film biti jednako uspješan, tako da je teško vjerovati da će Sony tražiti zamjenu. To znači da sve ovisi u Craigu i njegovim željama i planovima.

Damian Lewis igrao je jednu od glavnih uloga u “Domovini”, no više nije vezan za tu seriju i trenutno je bez većeg angažmana. Njegov status na kladionicama rezultat je insajderskih informacija koje sugeriraju da bi on mogao biti prvi izbor u slučaju da se Craig povuče. No s druge strane, već neko vrijeme postoji inicijativa da novi Bond postane izvrsni Idris Elba. To bi značilo da ćemo dobiti prvog tamnoputog agenta 007, što bi izazvalo ogroman interes javnosti, vjerojatno najveći od svih do sada. Iako je trenutno sve neizvjesno i u fazama špekuliranja, u dogledno vrijeme ćemo saznati što se događa s budućim filmovima o Jamesu Bondu.