Čini se da se sprema novi dokumentarac o scijentologiji. Radi ga poznata bivša članica sekte

Leah Remini je glumila u seriji Kralj Queensa

FOTO: YouTube

Čini se da bismo uskoro mogli dočekati novi dokumentarac o scijentologiji, piše New York Magazine. Glumica Leah Remini, koju domaća publika pamti po ulozi u humorističnoj seriji Kralj Queensa, počela je, naime, snimati materijal za novu seriju koja će se baviti Scijentološkom crkvom, točnije, prikazat će kako scijentologija razara obitelji.

A po kuloarima se priča da se paralelno radi na još jednom sličnom projektu koji će razotkriti grozne detalje ove prilično kontroverzne vjerske zajednice. Bit će to prvi veći filmski projekti o scijentologiji nakon genijalnog prošlogodišnjeg dokumentarca Going Clear: Scientology and the Prison of Belief o kojem je i Telegram pisao.

Poznata glumica kontroverznu je crkvu napustila 2013. godine i otad je jedna od najglasnijih kritičarki scijentologije. Prošle godine objavila je tako primjerice i svoje memoare naslovljene Troublemaker u kojima detaljno opisuje kako je njezina cijela obitelj živjela u razdoblju kad je slijedila scijentološka učenja, opisala je svoj krah kad je shvatila da je u zabludi, a dotakla se i nekih kolega koji su još uvijek scijentolozi.

Scijentologija je poznata po svojim radikalnim praksama

Remini inače nije prva osoba koja će se baviti temom razdvojenosti obitelji zbog Scijentološke crkve. Dosta ljudi prije nje je govorilo o poznatoj politici scijentologije koja inzistira na tome da se članovi obitelji koji su scijentolozi odreknu rođaka i prijatelja koji to nisu.