Čini se, nažalost, da netko radi remake ‘Velike gužve u kineskoj četvrti’, ali ima i jedna sasvim dobra vijest

Jedina stvar koja ga može izvući je novi glavni glumac - Dwayne 'The Rock' Johnson

Bilo je neizbježno, ali čini se da će se dogoditi. Fox je najavio da planiraju snimiti remake jednog od najboljih filmova koje je John Carpenter ikada snimio – ‘Big Trouble in Little China’, odnosno ‘Velike gužve u kineskoj četvrti’. Šanse da im remake uspije su gotovo minimalne. Ne bi rekao nikakve, jer su najavili i tko će preuzeti ulogu Jack Burtona, kojeg je u originalnom filmu glumio Kurt Russel.

Burtona će glumiti Dwayne ‘The Rock’ Johnson, jedan od daleko najpodcjenjenijih glumaca u Hollywoodu. Nevjerojatno zabavan tip koji može glumiti akciju podjednako kao i komediju. The Rock je, naravno, ogroman fan ovog filma. Zato me malo čudi što je pristao glumiti u remakeu. Jer svaki fan zna da moderni efekti i dobra gluma ne mogu nadoknaditi šarm originalnog filma.

‘Big Trouble in Little China’ je poseban baš zbog svojih nesavršenosti. Dijalog je, u najmanju ruku, poseban. Nije loš, samo je… drugačiji? Nastao je u jedno drugo vrijeme. Osamdesete su bile i doba intenzivnog obožavanja kineske mitologije i kulture, pa nisam siguran kako će im to proći. No ono što je najvažnije, Jack Burton nije glavni lik. On je samo nespretni sidekick. Ako obrate pažnju na najfinije detalje, možda uspiju. Ali čisto sumnjam.

https://www.youtube.com/watch?v=0HEitZ06oRY