Claire i Frank Underwood možda su najpoznatiji Netflixovi negativci, ali ima ih još; izvukli smo ih nekoliko

Tu su i zločesti likovi iz Narcosa, Jessice Jones, Daredevila...

FOTO: Nathaniel E. Bell/Netflix

Upravo je krenula peta sezona Kuće od karata na Netflixu o kojoj smo već pisali, u njoj su glavni likovi jedni od najvećih negativaca u televizijskoj povijesti. Netflix svako malo objavi novu hit seriju, redom su uspješnice, a htjeli mi to priznati ili ne, u njima nam se najviše sviđaju upravo ovi “zločesti likovi”. Oni najviše guraju radnju prema naprijed, a mi jedva čekamo vidjeti što će pripremiti u novoj epizodi.

Obzirom na trenutnu popularnost Netflixovih serija, odlučili smo vas upoznati s negativcima koji su trenutno najpopularniji na TV-u.

Claire Underwood iz Kuće od karata

Počela je kao hladna i suzdržana žena Franka Underwooda koja se drži postrance. No, Robin Wright je uzdigla lik Claire Underwood na višu razinu pokazavši da itekako zna igrati političke igre kojima serija obiluje. “Želiš li me stvarno za neprijatelja?”, njezina je rečenica na koju dosad nitko nije potvrdno odgovorio.

Frank Underwood iz Kuće od karata

Frank Underwood vjerojatno je najkorumpiraniji izmišljeni predsjednik koji je zasjeo u Bijelu kuću, a zapravo je najviše zastrašujuće to što su scenaristi serije od njezinog početka 2013. stvorili lika koji trenutno neodoljivo podsjeća na Donalda Trumpa. Kevin Spacey je briljantan u ulozi Underwooda, koji je nemilosrdan, manipulativan i spreman napraviti sve kako bi dobio ono što želi.

Pablo Escobar u Narcos

https://www.youtube.com/watch?v=T2LqgUinAP0

Ponekad je u serijama najveća zvijezda zapravo glavni negativac, a Narcos je tipičan primjer. Wagner Moura (kojeg mnogi pamte po odličnoj ulozi u Elitnom odredu) glumi Pabla Escobara, stvarnog narko bossa koji se obogatio švercajući kokain i druge droge. Unatoč međunarodnim kriminalnim radnjama, zbog kojih je bio na listi najtraženijih kiminalaca u gotovo svim državama svijeta, lokalno stanovništvo ga je smatralo svojevrsnim Robinom Hoodom obzirom da je veliki dio svoje zarade ulagao u boljitak svog naroda gradeći nogometna igrališta i kuće za siromašne. Tu kontradiktornu karizmu odlično je prikazao Wagner Moura u svojoj ulozi života.

Cottonmouth u Lukeu Cageu

https://www.youtube.com/watch?v=4zKSx6Y6ilM

Možda je zavodljiv, ali je zapravo podao, a mnogi ga nazivaju zmijom. Što ne čudi jer je nazvan po vodenoj mokasini, jednoj od najotrovnijih zmija Sjeverne Amerike. Cottonmouth (kojeg glumi Mahershala Ali) samoprozvani je gazda Harlema izuzetno kratkog fitilja koji ne preza ni od čega na putu da u potpunosti uništi svoje neprijatelje.

Doktor Hunter Aloysius Percy u The OA

Dr. Aloysius Hunter Percy Screenshot YouTube

Zakleo se da je na zadatku za boljitak čovječanstva, no doktor Aloysius (kojeg glumi uvijek odlični Jason Isaacs) zapravo je vrlo zao čovjek. Zarobljavao bi stvarne anđele kako bi nad njima vršio znanstvene eksperimente, ali ne bilo kakve vrste, nego one koji bi ih ubijali opet i iznova, a on bi im izbrisao pamćenje kako se ne bi sjećalo toga što im je učinio.

Kilgrave u Jessici Jones

Osim Lukea Cagea, Jessica Jones je još jedan primjer uspješne suradnje Netflixa i Marvela. Mnogi su se složili da je serija drukčija od tipične Marvelove priče, jednim dijelom zbog toga što je odlično razrađeni glavni lik ovoga puta žena, ali i zbog glavnog zlikovca kojeg mnogi smatraju najmoćnijim u Marvelovom svijetu. Kilgrave (kojeg utjelovljuje škotski glumac David Tennant) ima zastrašujuću moć da upravlja drugim ljudima koju često koristi na najnasilnije načine.

Kingpin u Daredevilu

Stanovnici Hell’s Kitchena ne boje se ni Daredevila koliko se boje Kingpina, a u Netflixovoj seriji impresivno ga je utjelovio Vincent D’Onofrio. Kingpin, kojem je pravo ime Wilson Fisk, jedan je od prisutnijih negativaca u Marvelovom svijetu. Dosad se sukobio sa Spider-Manom i Lukeom Cageom, no najznačajniji su njegovi dvoboji s Daredevilom, što serija vjerno prikazuje. Iako se na prvu takvim ne čini, zapravo je fizički vrlo okretan i brz, a jednako je brz i spretan u smišljanju spletki.