Članovi Led Zeppelina se sjetili da su prije 47 godina snimili dosta dobru stvar pa je tek sada pustili u javnost

'Sugar Mama' se trebala naći na prvom albumu no iz nekog razloga nije prošla

NEW YORK, NY - OCTOBER 09: John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant and Jason Bonham attend Led Zeppelin Celebration Day Press Conference on October 9, 2012 in New York City.   Kevin Mazur/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Led Zeppelin su pjesmu “Sugar Mama” snimili prije gotovo pola stoljeća, i već godinama internetom kruži verzija vrlo loše kvalitete. Članovi benda su tek danas odlučili izbaciti remasteriranu verziju ove stvari. “Sugar Mama” snimljena je 1968. tijekom nastanka njihova debitantskog albuma, no ispala je iz finalnog odabira pjesama. Na tom albumu nalazile su se legendarne stvari poput “Good Times Bad Times,” “Dazed and Confused” i “I Can’t Quit You Baby”, a čini nam se da je i “Sugar Mama” svojom kvalitetom mogla upasti kao 10. pjesma.

Kako god bilo, Zeppelini nisu ovu stvar sad objavili bez razloga. Naime, u pripremi je bogato reizdanje njihova posljednja 3 albuma. Najzanimljivije od sva 3 je svakako deluxe verzija albuma “Coda” koji je izašao 1982. nakon smrti bubnjara Johna Bonhama. To je bio njihov posljednji album i on je bio kompiliran od neiskorištenih pjesama snimljenih tijekom 12-godišnje aktivne karijere Zeppelina. Na ovom reizdanju će se po prvi puta naći “Baby Come Home” koja je snimljena u isto vrijeme kad i “Sugar Mama”, instrumental “St. Tristan’s Sword” i rana info verzija pjesme “When the Levee Breaks”.

“Coda” izlazi 31. srpnja, a istog dana izaći će i deluxe verzije albuma “Presence” i “In Through The Out Door”. Oba albuma će imati bonus disc na kojima će se naći razni instrumentali i različiti miksevi originalnih pjesama s albuma. Ovo su posljednja u nizu reizdanja Led Zeppelina koji u zadnje vrijeme očito pokušavaju izvući i posljednji dolar od svog stvaralaštva. Sva tri albuma se pripremaju u bogatim paketima koji će uključivati CD-e, vinile, linkove na dodatne ekskluzivne materijale, knjigu i visokokvalitetne replike naslovnica albuma.

deluxe izdanje albuma 'CODA'
deluxe izdanje albuma ‘CODA’ Amazon.com