Dalaj lama će se ovog vikenda pojaviti na festivalu Glastonbury u Engleskoj

To je o najveći svjetski festival na otvorenom kojeg posjećuje 180 tisuća ljudi

The Dalai Lama (R) speaks at an event to celebrate his 80th birthday at Tsuglakhang temple in McLeod Ganj on June 22, 2015. The Dalai Lama marked his official 80th birthday on June 21, with prayers and celebrations at his hometown in exile but little to show for decades of lobbying for greater Tibetan autonomy. AFP PHOTO / NARINDER NANU
FOTO: AFP

Dalaj lama je trenutno na kratkoj turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu, a ovu nedjelju će se pojaviti na festivalu Glastonbury. Tibetanski duhovni i svjetovni vođa će tamo proslaviti i svoj 80. rođendan.

O njegovom pojavljivanju na ovom festivalu priča se već neko vrijeme, no nitko nije vjerovao da će se to zaista i dogoditi sve dok nije stigla službena potvrda od osoblja Dalaj lame. Posjetitelji Glastonburya će tako u nedjelju uz headlinere, među kojima su Patti Smith i grupa Hozier, na pozornici moći vidjeti i jednog potpuno neočekivanog gosta.

Vođa tibetanskih budista će tom prilikom širiti poruke suosjećanja, jedinstva i borbe protiv nasilja. Dalaj lama redovito posjećuje Veliku Britaniju, no rijetko kad se nalazi s vodećim političarima zbog pritiska Kine koja prijeti pobunom svim zemljama koje ovom vođi daju političku važnost.

Zato se on fokusirao na direktno prenošenje svojih poruka, a to će činiti i ovog vikenda. Glastonbury je najveći festival na otvorenom na svijetu kojeg u prosjeku posjećuje oko 175 tisuća ljudi.