David Bowie je konačno napravio album koji je odmah pokorio Ameriku

Ovaj glazbenik drži još 9 dodatnih mjesta Billboardove ljestvice

Od glazbenog debija Davida Bowieja prošlo je gotovo 50 godina, a tek mu je sad, tjedan dana nakon smrti, uspjelo u prvom tjednu prodaje pokoriti američko glazbeno tržite. Njegov album Blackstar je, naime, upravo s prvog mjesta Billboardove ljestvice nakon 7 tjedana apsolutne dominacije s prvog mjesta skinuo Adelein naslovljen 25.

Prema Billboardovim izračunima Blackstar prodan je u 181 tisući primjeraka, od toga 174 tisuće stvarnih albuma (Billboard, naime, po novome ukupnoj sumi priračunava i streaming).

Maločas spomenuti broj premašuje njegov dosadašnji rekord za otprilike dvostruko: njegov dosad najprodavaniji album bio je The Next Day, barem što se prvog tjedna prodaje tiče, i on je prodan u nešto više od 85 tisuća primjeraka.

Još 9 Bowiejevih albuma na ljestvici najprodavanijih

Osim toga, dogodilo se još nešto zanimljivo. Prošli se tjedan na Billboardovoj ljestvici najprodavanijih albuma našlo dodatnih devet albuma Davida Bowieja, a od njih su dva ušla u top 40 (Best of Bowie završio je na 4. mjestu, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars na 21.).

Taj ga je uspjeh doveo u zavidnu poziciju umjetnika koji u top 5 ima čak dva svoja albuma. Usput, to se posljednji put dogodilo Adele koja je u identičnoj situaciji bila u veljači 2012. godine i to zahvaljujući albumima 19. i 21.