David Duchovny upravo je izdao svoj prvi rock album i uopće ne zvuči loše

Njegov vokal kritičari su usporedili s onim pjevača grupe The National, Mattom Berningerom

NEW YORK, NY - MAY 12: Actor and musician David Duchovny performs at The Cutting Room on May 12, 2015 in New York City.   Astrid Stawiarz/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Prije samo nekoliko godina David Duchovny nije znao niti pravilno držati gitaru, a pjevanje u javnosti je za njega bilo nezamislivo. Zato je malo tko očekivao da će ova zvijezda kultnih serija “Dosjei X” i “Kalifornikacija” izdati autorski rock album. No upravo to se dogodilo ovog tjedna. “Hell or Highwater” je debitantski album ovog 54-godišnjeg glumca koji, prema prvim reakcijama, zvuči sasvim solidno i zvukom podsjeća na bend Wilco.

Sve je počelo kad se Duchovny razveo od svoje žene, također glumice, Tee Leoni. S obzirom na višak slobodnog vremena, odlučio je naučiti svirati gitaru. Kad je savladao osnove, počeo je svirati neke pjesme Beatlesa i Lou Reeda. S obzirom da je veliki ljubitelj funka iz 70-ih, htio je presvirati i materijal grupa poput Sly & The Family Stone, no shvatio je da je to još prenapredno za njega.

Zato je odlučio uglazbiti neke pjesme koje je napisao, i stoga je rezervirao svoj prvi termin u studiju kako bi snimio neki materijal i sam čuo kako to zvuči. No to nije bilo tako jednostavno kako mu se na početku činilo. “Legao sam na pod u komori za snimanje vokala i počeo vikati kako ovo nema smisla i da odustajem. Sve je to bilo novo za mene i nisam se uopće snašao”, izjavio je glumac.

Njegov baritonski vokal neki glazbeni kritičari su usporedili s onim pjevača grupe The National, Mattom Berningerom. Duchovny je sretan s takvim usporedbama: “U ovom trenutku sam sretan da moje pjevanje podsjeća na bilo što kvalitetno, pa sam svakako zadovoljan s ovakvim komentarima”.