DC je najavio novu seriju; prequel Supermana, zvat će se Metropolis i vrtit će se oko Lois Lane i Lexa Luthora

Najavljeno je 13 epizoda, u seriji neće biti Supermana

FOTO: Tatarize /Flickr

Warner Bros. i DC Entertainment zajedno pripremaju novu Superman prequel seriju. Zvat će se Metropolis, a radnja će pratiti događaje u čuvenom gradu iz stripa prije dolaska Supermana. Serija će se vrtiti oko Lois Lane i budućeg Supermanovog najvećeg suparnika Lexa Luthora. Njih dvoje će zajedno otkrivati podzemlja Metropolisa i njegovih mračnih i bizarnih tajni.

Metropolis će producirati John Stephens i Danny Cannon, izvršni producenti serije Gotham, a oni su osmislili i osnovnu priču serije. Stephens će također napisati i scenarij za pilot epizodu, a Cannon će je režirati.

Serija stiže na novi DC streaming servis

Naručeno je prvih trinaest epizoda, snimanje počinje ove godine, a premijera je najavljena za 2019. Serija će se prikazivati na nedavno najavljenom ekskluzivnom DC streaming servisu, na kojem će se prikazivati isključivo DC sadržaji. Metropolis je četvrta serija dosad najavljena za DC streaming servis; ranije je najavljeno da će se prikazivati nova serija Titans, također nova animirana serija Harley Quinn te treća sezona Young Justicea.

Uskoro stiže još jedna Superman prequel serija. Na Syfy 21. ožujka dolazi Krypton; bavit će se Supermanovom obiteljskom prošlošću, konkretno životom njegova djeda Seg-Ela (Cameron Cuffe) koji se bori za spas njihova planeta prije uništenja.