Disney ima novi tematski park; napravili su ga po Pandori iz Avatara i mogao bi biti ozbiljno popularan

'Pandora - The World of Avatar' otvoren je prošlog vikenda u Orlandu

FOTO: Disney

“Pandora – The World of Avatar” najnovija je atrakcija u Disney’s Animal Parku u Orlandu otvorena prošli vikend, a Bob Iger, glavni direktor u Disneyju, objavio je kako će posjetiteljima pružiti najzabavniju i najnapredniju vožnju od svih dosad smišljenih u Disneyjevim parkovima.

Naime, gosti će moći uzjahati Ikrane, leteća bića iz filma. Tvorci ove nove atrakcije garantiraju nezaboravno iskustvo, naglašavajući da su pazili i na najsitnije detalje, uključujući i disanje letećih bića koje će jahači moći osjetiti pod sobom. No, to je tek djelić cijelog iskustva, obzirom da su u Disney’s Animal Parku stvorili cijeli svijet Pandore, sa šumom pokretnih bioluminiscentnih biljaka, kukcima i raznim životinjicama.

Jamesu Cameronu se sviđa novi park

Pandora je najnoviji u nizu Disneyjevih tematskih parkova, a predviđaju mu uspjeh koji će nadmašiti Star Wars tematski park gdje svi fanovi franšize, koji žele bar na trenutak postati Han Solo, mogu uskočiti u kabinu Millenium Falcona.

Redatelj Avatara, James Cameron, rekao je da mu se jako sviđa novi tematski park, a usput je objasnio i zašto ga ne brine što nastavak njegovog posljednjeg hita toliko kasni. Dosad se pokazao kao redatelj koji voli biti strpljiv sa svojim projektima, što dokazuje podatak da je snimio svega 8 filmova u 36 godina karijere.

Najavio je još četiri nastavka

Avatar 2 izvorno je bio najavljen za 2014. da bi bio odgođen za 2018., a po novom ga možemo očekivati 2020. No, istovremeno su u izradi još tri nastavka, stoga se redatelj ne brine da će fama oko Avatara splasnuti.

“Između prvog i drugog Terminatora prošlo je sedam godina, isto toliko između Aliena i Aliensa pa ipak godine nisu naškodile nastavcima. Razmak između prvog i drugog Avatara vjerojatno će biti 10 godina, no istovremeno gledatelji dobivaju garanciju za sljedeća tri nastavka u kojima će ponovno moći posjetiti Pandoru. Stvaranje cjelokupne vizije tih razmjera kompliciran je i dugotrajan proces, ali gledateljima garantiramo vrhunsko iskustvo”, kaže Cameron.