Nekad je nužno odabrati stranu

Disney je najavio da uskoro kreće sa snimanjem novog Petra Pana

Bit će to samo jedan u nizu velikih projekata koji dolaze

FOTO: YouTube

Disney će, nakon Pepeljuge i Knjige o džungli, snimati novog Petra Pana, piše Guardian. Režije će se navodno prihvatiti David Lowery, a scenarij bi trebao pisati uz pomoć Tobyja Halbrooksa. Redatelj se, inače, proslavio indie dramom Ain’t Them Bodies Saint, a u kinima će se uskoro naći i njegov obiteljski avanturistički film Pete’s Dragon.

Bit će ovo jedan od mnogih pokušaja novog čitanja JM Barriejevog klasika dječje književnosti o dječaku koji odbija odrasti. Disney je tako svoj prvi film o njemu snimio još 1963. godine, a Steven Spielberg ispričao je 1991. tu priču nešto drugačije fokusiravši se na kapatena Kuku. Posljednja dva filma o Petru Panu bila su veliki promašaji.

Dolazi gomila klasika dječje književnosti

Ova vijest dolazi netom prije svjetskih premijera Knjige o džungli koju su kritičari već dosta nahvalili. Očekuje se da bi taj film već u prvom tjednu prikazivanja u američkim kinima mogao zaraditi 70 milijuna dolara. Pepeljuga Kennetha Branagha zaradila je prošle godine 534 milijuna dolara.

Ove godine očekujemo, inače, i nastavak Alise u Zemlju Čudesa naslovljen Alice Through the Looking Glass. Disney priprema i klasike poput Ljepotice i Zvijeri (u kojem će glavnu ulogu igrati Emma Watson), Dumba (režirat će ga Tim Burton), Pocahontas i Zvončice. Zasad se još ne zna hoće li se radnja Zvončice ispreplitati s onom iz planiranog Petra Pana.