Nekad je nužno odabrati stranu

Disney snima filmsku verziju Kralja lavova. Izlazi u lipnju 2019., a evo još par stvari koje zasad znamo

Animirani film iz 1994. godine mnogi smatraju najvećim Disneyevim hitom

FOTO: DisneyMusicVEVO/YouTube/Screenshot

Disney snima filmsku verziju Kralja lavova, animiranog hita iz 1994. godine. Redatelj je Jon Favreau, koji se proslavio komedijom Elf s Willom Ferrelom te prva dva filma o Iron Manu. Ipak, mnogi gledatelji najviše ga pamte kao glumca, i to po ulozi Petea Beckera u Prijateljima. Glumio je bogatog dečka Monice Geller koji se neslavno probao okušati u UFC-u, dok je ta MMA promocija još bila u svojim počecima.

Životinje u filmu bit će napravljene CGI efektima. Igrana verzija Kralja lavova ima istu priču kao i animirana, a scenarij je pisao Jeff Nathanson, koji je napisao i zadnji nastavak Pirata s kariba, Salazorva osveta, koji trenutno igra u našim kinima. Osim redatelja i scenarista, poznat je i dobar dio glumačke postave koji će davati glasove omiljenim Disneyevim likovima.

Film dolazi u kina tek za dvije godine

Donald Glover, kojeg znamo iz serija Community i Atlanta – ali i kao repera pod imenom Childish Gambino – dat će glas glavnom liku, Simbi. Ulogu njegovog oca Mufase ponovit će James Earl Jones. Komičar Seth Rogen je bradavičasta svinja Pumbaa, a njegovom prijatelju merkatu Timonu glas daje Billy Eichner, sve popularniji glumac kojeg smo nedavno gledali u seriji Parks and Recreation.

Disney je jučer objavio još jednog člana glumačke postave. John Oliver, koji na HBO-u vodi svoju satiričnu političku emisiju, bit će Zazu, kljunorožac koji je politički savjetnik Mufase i Simbe. U originalnom crtiću, njemu je glas dao Rowan Atkinson. Film je u pred-produkcijskoj fazi i još nije kompletirana glumačka postava. Svjetska kino premijera očekuje se 19. lipnja 2019. godine.