Dustin Hoffman ponovno je optužen za seksualno napastovanje; u javnost su s optužbama izašle tri žene

Hoffman je navodno pokazao svoje "intimne dijelove" malodobnoj prijateljici njegove kćeri

FOTO: AFP

Dustin Hoffman ponovno se našao na udaru optužbi za seksualno zlostavljanje. Ovoga puta u javnost su sa svojim iskustvima s poznatim glumcem istupile tri žene. Ranije ga je optužila spisateljica Anna Graham Hunter da ju je Hoffman seksualno napastovao na snimanju filma Smrt trgovačkog putnika kad je imala samo 17 godina.

U posljednje su vrijeme otkriveni dosad zanemarivani seksualni skandali desetljećima potresaju Hollywood. Otkrivanje nemoralnih zakulisnih igara u Hollywoodu započelo je razotkrivanjem filmskog mogula Harveya Weinsteina kad su za New York Times svoja iskustva s ovim seksualnim nasilnikom ispričale Ashley Judd i Rose McGowan.

Sada ga tri žene optužuju za seksualne napade

Sada Dustina Hoffmana, 80-godišnjeg dvostrukog oskarovca optužuju tri žene da ih je seksualno zlostavljao. Cori Thomas, Melissa Kester i treća žena koja je htjela ostati anonimnom, ispričale su svoju priču za Variety.

Cori Thomas je u to vrijeme bila 16-godišnjakinja i prijateljica Hoffmanove kćeri s kojom je zajedno pohađala srednju školu. Kao što sama navodi, kad je upoznala Hoffmana, mladog i nadobudnog glumca te večeri u New Yorku 1980., činilo joj se kao da joj se ostvaruje san. Hoffman je Cori i svoju kćer odveo na večeru i cijelo vrijeme bio ugodan i blagorječiv.

Obnažio se malodobnoj prijateljici svoje kćeri

No stvari su postale vrlo neugodne kad je ostala sama s njim u hotelskoj sobi gdje joj se obnažio, s vrlo jasnim insinuacijama da želi s njom intiman odnos. Cori je ostala prestravljena, obzirom da je tada po prvi puta u svom životu vidjela golog muškarca. Smatra da je jedino što ju je tada spasilo bio poziv s recepcije hotela gdje su njezini roditelji čekali da ju odvedu kući.

Melissa Kester optužila je Hoffmana da ju je seksualno napastovao za vrijeme snimanja pjesama u studiju za film Ishtar. Prema njezinim riječima, sve se dogodilo pred očima njezinog tadašnjeg dečka. Sve je započelo kao vesela zabava s dosta grljenja i smijanja, a Kester priznaje da je bilo malo flertovanja s obje strane.

No stvari su krenule u krivom smjeru u trenutku kad joj je Hoffman gurnuo ruku u gaćice usred studija, i na očigled njezinog dečka. Kester kaže da se u tom trenu osjećala silovanom te da je provela ostatak večeri plačući. Cijela priča se nije zaustavila na tom događaju, obzirom da ju je Hoffman opetovano nazivao nakon tog incidenta.

Već je šest žena iznijelo optužbe protiv Dustina Hoffmana

Treća žena koja je optužila Hoffmana za seksualno zlostavljanje željela je ostati anonimnom. Izjavila je da ju je Hoffman seksualno napastovao na stražnjem sjedalu automobila i izmanipulirao ju na seksualni čin zbog čega je do danas istraumatizirana. Ova situacija dogodila se također za vrijeme snimanja filma Ishtar iz 1987. Jednako kao i u slučaju Melisse Kester, Hoffman je neimenovanoj ženi gurnuo ruku u gaćice iako je u automobilu bilo i drugih osoba.

Prije ovih najnovijih optužbi, Hoffmana su dosad za seksualne napade optužile tri žene. Osim Anne Graham Hunter koja je prva objelodanila seksualne nastranosti poznatog glumca, oglasile su se i Wendy Riss Gatsiounis, trenutno producentica National Geographic Channela, te glumica Kathryn Rossetter.