Eminem je 2002. izbacio The Eminem Show i bio je to najprodavaniji album te godine; sad, 15 godina kasnije, misli objaviti njegovo posebno izdanje

Otkrio je da je taj album zapravo inspirirao film Trumanov Show

LOS ANGELES, CA - APRIL 13: Recording artists Eminem performs onstage at the 2014 MTV Movie Awards at Nokia Theatre L.A. Live on April 13, 2014 in Los Angeles, California.   Christopher Polk/Getty Images for MTV/AFP
FOTO: AFP

Eminem slavi petnaestu godišnjicu objavljivanja jednog od svojih najboljih albuma, The Eminem Showa, pripremio je deluxe izdanje albuma, ali i prvi put objasnio odakle je crpio inspiraciju za pjesme koje tada snimio. Na Instagramu je objavio fotku rukom napisane poruke, u kojoj kaže da ga je za taj album inspirirao film Trumanov Show, u kojem Jim Carrey glumi agenta osiguranja koji zapravo živi u umjetnom gradu, a njegov život snima se za reality show.

“Koncept za Eminem Show inspiriran je Trumanovim Showom, tada sam se osjećao kao da mi život postaje cirkus, kao da me stalno promatraju. Jednostavno rečeno, Jim Carrey je napisao moj album”, objasnio je reper. Za sada, Eminem nije najavio kada album dolazi u dućane, ali već ga možete rezervirati preko njegovog sajta ShadyRecords, gdje je dostupan u nekoliko izdanja. Najtvrdokorniji fanovi koji žele kupiti paket s albumom, majicom i posterima s Eminemovim autogramom morat će izdvojiti 250 dolara, što je otprilike 1600 kuna.

Eminemova poruka na Instagramu

To je jedan od Eminemovih najuspješnijih albuma

Bio je to naprodavaniji album 2002. godine, osvojio je Grammyja za najbolji rap album, prodan je u višestrukoj platinastoj nakladi koja je 2011. dosegla dijamantu nakladu. The Eminem Show dao je hit singlove Cleaning Out My Closet, Without Me i Sing for the Moment. Iste godine kad je objavio The Eminem Show, Eminem je snimio film 8 Mile, priču o siromašnom bijelom reperu iz Detroita koji pokušava izgraditi karijeru u industriji kojom dominiraju Afroamerikanci, što je bio jedan od njegovih rijetkih, ali iznimno uspješnih izleta u svijet filma.

Posljednji službeni album, The Marshall Mathers LP 2, snimio je 2013., kao nastavak istoimenog albuma iz 2000. godine. The Eminem Show bio je naprodavaniji album 2002. godine, osvojio je Grammyja za najbolji rap album, prodan je u višestrukoj platinastoj nakladi koja je 2011. dosegla dijamantu nakladu. The Eminem Show dao je hit singlove Cleaning Out My Closet, Without Me i Sing for the Moment.