Zašto Kevin Bacon izgleda poput opsjednutog manijaka u ovoj sceni iz 'Footloosea'

Eliminirali su glazbu i ubacili zvukove kakve bi Bacon proizvodio tijekom svog plesa

Footloose (1984) 
 Pers: Kevin Bacon 
 Dir: Herbert Ross 
 Ref: FOO009CG 
 Photo Credit: [ Paramount / The Kobal Collection ] 
 Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
FOTO: The Picture Desk/AFP

“Footloose” je klasik u žanru mjuzikla. U ovom filmu iz 1984. glavnu ulogu je igrao Kevin Bacon, a njegov lik Ren McCormack bio je dečko iz Chicaga koji se preselio u gradić u kojem je, zahvaljujući trudu agilnog svećenika, zabranjeno plesanje i rock glazba. Ren je uzeo na sebe odgovornost da promijeni stav stanovnika ove male zajednice prema plesu i modernoj glazbi.

U jednoj od najpoznatijih scena u filmu, mladi Kevin Bacon, ljut zbog svega što mu se zbiva u mjestu u koje se doselio, pleše do iznemoglosti u napuštenom skladištu kako bi izbacio frustracije iz sebe. Skače, radi premete i neke čudne pokrete s koljenima, sve dok u pozadini svira “Never” benda Moving Pictures.

No što se dogodi s tom scenom kad se odstrani muzika i ostane samo Bacon i njegov ples? Na to pitanje odgovor je dao Mix Minus, Youtube korisnik poznat po montažama sličnog tipa. U ovom slučaju eliminirao je glazbenu podlogu i ubacio stvarne zvukove kakve bi Bacon proizvodio tijekom svog plesa u skladištu. Zbog toga scena, koja je u originalu bila prikaz tinejdžerskog plesnog bunta, postaje sekvenca neartikuliranih pokreta osobe koja je ili opsjednuta nekim demonom ili je ganja veliki broj pčela.

Ova montaža nam je pokazala kako dobro odabrani soundtrack može stvoriti razliku između mladića zaluđenog plesom i ludog mladića.