Fanovi pišu peticiju da Gillian Anderson postane agentica 007, a mi smo izvukli još 5 glumica koje bi, mislimo, bile OK

Je li svijet spreman na ženskog Bonda?

Daniel Craig i službeno je odustao od Jamesa Bonda. Njegov nasljednik se traži, a među trenutnim favoritima su Tom Hiddleston (Loki iz Avengersa), Idris Elba (Luther, Prometheus, Thor) te odnedavno i Gillian Anderson, poznatija po ulozi Dane Scully iz Dosjea X.

Bond, Jane Bond

Kako prenosi Indiwire sve je krenulo kada je nepoznati korisnik društvenih mreža napravio poster za sada još neimonovani 25. Bond film s Anderson u glavnoj ulozi. Kako to obično biva, vijest se vrlo brzo proširila Twitterom pod hashtagom #NextBond te su prve peticije bile potpisane u razmacima od nekoliko minuta.

Ako uzmemo popularnu teoriju da Bond zapravo nije ime, nego titula koja se prenosi s agenta na agenta (kao što su to i ostali likovi iz franšize, poput M i Q-a), lako možemo zamisliti kako bi novog bonda mogla tumačiti i žena.

Jane Bond?

I dok je Gillian Anderson, mislimo, doista vrlo dobra glumica, odlučili smo otići korak dalje i napraviti listu top 5 glumica za koje smatramo da bi također bile odlične u ulozi nove agentice 007:

5. Emily Blunt

eot_blunt
Prošlo je vrijeme kada smo ovu britanku mogli gledati samo u ljubićima. U zadnje vrijeme dobiva sve bolje i bolje uloge, a zbog nedavnog Edge of Tommorow u kojem glumi badass vojnikinju, stekli smo dojam da Blunt vrlo lako može spojiti eleganciju i badasserje koje je potrebno za ovu ulogu.

4. Tatiana Maslany

Tatiana Maslany
Nedavno smo je mogli vidjeti u seriji Orphan Black u kojoj glumi nekoliko posve različitih uloga. Usprkos kanadskim korjenima, vrhunski skida londonski naglasak te zbog svog kameleonskog pristupa glumi, može glumiti praktički sve.

3. Alicia Vikander

Alicia-Vikander-670x335
Ova švedska glumica se u zadnje vrijeme pojavljuje u zaista vrhunskim filmovima, a u zadnje vrijeme smo je mogli gledati u Ex Machina i Dankinji. Da nije postala nova Lara Croft, bila bi odlična Bondica.

2. Cate Blanchett

Cate Blanchett
Postoji li ijedna uloga u kojoj ova Australska glumica ne briljira? Ako je itko stvoren za ulogu ženskog Bonda, onda je to Blanchett. Osim možda našeg broja jedan…

1. Gemma Arterton

girls-with-guns-gallery-666-image_gallery_2382_gemma-arterton-quantum-of-solace
Iako iza sebe ima niz uspješnih, ali i neuspješnih filmova, ova engleskinja krade apsolutno svu pozornost kada se pojavi na ekranu. Uz svoje engleske korjene, spoj ženstvenosti i dominacije na ekranu te zaista bogatih glumačkih sposobnosti, smatramo da bi Arterton bila odlična Jane Bond.