Film Goran Nevija Marasovića plasirao se na fesitival South by Southwest i to baš i nije mala vijest

Prvi je to hrvatski film koji će se prikazati na festivalu u Dallasu

Nakon premijernog prikazivanja na festivalu u Montrealu, gdje je Franjo Dijak dobio nagradu za najboljeg glavnog glumca, film “Goran” ima u ožujku američku premijeru na, nakon Sundancea, možda i najvažnijem američkom filmskom festivalu. Riječ je o festivalu South by Southwest (SXSW) koji se održava u Dallasu u Teksasu.

Radi se velikom uspjehu za redatelje Nevija Marasovića, s obzirom da će Goran biti prvi hrvatski film koji će se prikazati na tom prestižnom festivalu. SXSW Film Festival ima desetak kategorija, a Goran će biti prikazan u kategoriji Festivalski favoriti, u kojoj se prikazuju odabrani filmovi iz cijelog svijeta.

Film Goran u prestižnom društvu iz cijelog svijeta

SXSW Film Festivalu je ovo 24. godina održavanja, a tijekom devet dana trajanja, od 10. do 17. ožujka, Goran će se naći u društvu svjetskih premijera filmova Edgara Wrighta Baby Driver, Win It All redatelja Joea Swanberga, filma Song To Song u režiji Terrencea Malicka, American Gods redatelja Davida Sladea i mnogih drugih.

Redatelj Gorana, Nevio Marasović, trenutno radi na svom četvrtom dugom filmu, Povijest bolesti, kojeg u produkciji Kinorame počinje snimati već ovog proljeća. Telegramov kritičar Boris Homovec nedavno je s njim razgovarao, a cijeli intervju možete pročitati ovdje.