Flatliners, Sci-Fi hororac iz 90-ih koji je s vremenom došao do kultnog statusa, dobiva nastavak. Objavljen je trailer

U prvom je glumila Julia Roberts, sad je glavna glumica Ellen Page

FOTO: Movieclips Trailers/YouTube/Screenshot

Flatliners, kod nas preveden kao Tanka linija smrti, bio je jedan od podcijenjenijih filmova 1990. godine, koji u kinima nije postigao očekivan uspjeh, ali je zato postao kultni naslov u videotekama. Ove godine nas očekuje istoimeni nastavak, s Ellen Page u glavnoj ulozi, a jučer je konačno objavljen prvi trailer.

Radnja se, slično kao u originalu, vrti oko nekoliko studenata medicine koji eksperimentiraju s iskustvima blizu smrti. Zaustavljaju svoje srce na minutu, kasnije i na nekoliko minuta, a potom se pomoću elektrošokova vraćaju u život. Međutim, nakon oživljavanja, oni nisu više iste osobe.

U prvoj verziji briljirali Roberts i Sutherland

Počinju im se javljati prikazanja iz tragedija koje su proživjeli, i kako vrijeme prolazi, izgleda da ih netko proganja. Uz Page, u filmu glume Nina Dobrev, Diego Luna i Kiersey Clemons. Režiju potpisuje švedski redatelj Niels Arden Oplev, poznat po filmu The Girl With the Dragon Tattoo iz 2009., nakon kojeg je David Fincher dvije godine kasnije snimio američku verziju.

Original svoju kvalitetu duguje glumačkoj postavi predvođenoj Julijom Roberts i Kieferom Sutherlandom, koji u nastavku ponavlja ulogu Nelsona Wrighta, čovjeka koji je pokrenuo eksperimentiranje s privremenim umiranjem i oživljavanjem. Kino premijera najavljena je za 28. rujna.