Foo Fightersi su upravo objavili novi album koji je posvećen žrtvama terorističkog napada u Parizu

Na albumu 'Saint Cecilia' se nalazi 5 pjesama i može se preuzeti besplatno

INGLEWOOD, CA - SEPTEMBER 22: Musician Dave Grohl of the Foo Fighters performs at the Forum on September 22, 2015 in Inglewood, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Grupa Foo Fighters je noćas neočekivano objavila novi EP naziva “Saint Cecilia”. Riječ je o kratkom albumu na kojem se nalazi pet pjesama i kojeg svi mogu poslušati online ili besplatno preuzeti u MP3 verziji.

Ovaj EP je posvećen žrtvama terorističkog napada u Parizu, a članovi Foo Fightersa su pozvali sve svoje obožavatelje da doniraju određeni novčani iznos prilikom preuzimanja albuma jer će sva prikupljena sredstva biti donirana obitelji Nicka Alexandera. Riječ je o članu osoblja benda Eagles of Death Metal koji je ubijen u masakru u pariškom klubu Bataclan.

Otkazali europsku turneju

Poput mnogih drugih američkih bendova, i Foo Fightersi su otkazali sve preostale datume svoje europske turneje. Njihov frontman, Dave Grohl, snažno je povezan s Eagles of Death Metal i njihovim osnivačem Joshom Hommeom. Grohl je kao bubnjar gostovao i na albumu “Songs for the Deaf” trećem izdanju Hommeova drugog benda Queens of the Stone Age.

Izlazak EP-a “Saint Cecilila” kulminacija je otkucavajućeg sata koji je posljednjih mjesec dana stajao na službenim stranicama Foo Fightersa, za kojeg nitko nije znao što točno predstavlja, iako su mnogi slutili da odbrojava dane do izlaska nekog novog albuma. Grohl je prošlog tjedna na istoj web stranici objavio pismo u kojem je napisao kako se nada da će “ove pjesme donijeti barem malo radosti u ovaj mračan svijet”, referirajući se pritom na pariške napade.