Gazelle Twin, electro senzacija koja je pokorila Englesku, sutra stiže u Zagreb

Mlada glazbenica će nastupiti u KSET-u, a broj karata je ograničen

FOTO: www.thegirlsare.com

Nakon uobičajenog jesenskog zamaha i zimskog sna početkom godine, klupska i koncertna sezona u Zagrebu ponovno se zahuktava. Poslije izvrsnog nastupa Bena Frosta u Močvari prošli petak, na kojem je vaš novinar polomio uši i bio sretan zbog toga, u četvrtak nam u KSET dolazi još jedna javna tajna tvrdog suvremenog electro-popa, osebujna i beskompromisna glazbenica Elizabeth Bernholz alias Gazelle Twin iz Brightona u Engleskoj, UK. Koncert zajednički organiziraju dvije neumorne frakcije mladih glazbenih promotora – ZEZ i Živa Muzika, koje zagrebačku scenu suvereno odvode od predvidljivih pop-rock formata u pravcu estetski nepoznatog i značenjski subverzivnog.

Gazelle Twin u KSET stiže na krilima ljubavi, ali i odličnog aktualnog albuma “Unleash”, koji je ugledni portal The Quietus proglasio albumom godine 2014. Sasvim dovoljan razlog da se pođe na svirku, a neodlučnu publiku željnu referenci možda će osokoliti usporedbe s The Knife, Fever Ray i neizbježnom Björk, ali u žešćem, više industrial duhu. Gazelle Twin pažnju je privukla već svojim prvim albumom “The Entire City” iz 2011., koji je publiku diljem interneta osvojio lijepim i sanjivim art-pop pjesmama.

Umjetnica se u međuvremenu okrenula abrazivnoj estetici podebljanoj mračnim synthevima uz koje se još uvijek itekako može plesati. Prisutne će prije nastupa pripremati nadaleko poznati DJ dvojac iz redova Žive muzike, koji se ponovno pojavljuje u svojoj hladnoj & mračnoj inkarnaciji Tajga&Tundra. Kompromisa nema, istina – naša je tema.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn danas se još uvijek mogu kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na ulazu će koštati 60 kn, dok studenti s iksicom na dan koncerta karte mogu nabaviti po pristupačnoj cijeni od 40 kn. Broj karata je ograničen s obzirom na nevelike kapacitete KSET-a, stoga požurite! Nema vremena za ležanje doma, scena cvjeta, a vi nemojte poslije reći da ste to prespavali.