George Clooney i Brad Pitt uskoro zajedno na velikim ekranima, zvijezda otkrila zašto ga režija zabavlja više od glume

Oskarovac je progovorio o svom posljednjem redateljskom projektu, filmu 'Dječaci u čamcu' ('The Boys in the Boat')

FOTO: Dia Dipasupil/Getty Images/AFP

George Clooney – jedna od najvećih holivudskih zvijezda – otvoreno je razgovarao o tome zašto se više zabavlja režirajući, nego glumeći.

Oskarovac je za Sky News progovorio o svom posljednjem redateljskom projektu, filmu “Dječaci u čamcu” (“The Boys in the Boat”) te je priznao da ga, kada je u pitanju režija, zabavlja to što ima više kontrole.

“Tijekom režiranja imam više kontrole nego tijekom glume, a i zabavnije je – mogu svima zapovijedati i ne moram učiti veslati”, našalio se glumac.

Dodao je i kako je zabavno napisati scenarij i zatim ga dati ekipi da napravi filmski set.

Clooney i Pitt

Iako je Clooney najpoznatiji kao glumac, pamtimo ga i po njegovim redateljskim uspješnicama nominiranima za Oscara poput “Laku noć i sretno” (“Good Night, and Good Luck”) i “Ponoćno nebo” (“The Midnight Sky”).

“Kako stariš, tako moraš pored glume raditi i druge stvari, ne možeš se baviti samo jednim aspektom posla. Sretnik sam jer imam 62 godine i pritom radim stvari koje volim. Mnogi nisu te sreće”.

Otkrio je i kako se obožavatelji njegovih glumačkih kreacija ne trebaju brinuti jer ćemo ga uskoro, uz Brada Pitta, gledati u filmu “Wolves” čiji scenarij i režiju potpisuje Jon Watts.

‘Dječaci u čamcu’

“Još uvijek volim igrati i glumi se veselim. Upravo sam snimio film s glumcem u usponu, Bradom Pittom”, rekao je kroz smijeh.

Novi film ‘Dječaci u čamcu’ (The Boys In The Boat) , kojeg je režirao i producirao George Clooney, rađen je prema istoimenoj knjizi autora Daniela Jamesa Browna, a prati istinitu priču o veslačkom timu Sveučilišta Washington iz 1936. godine i njihov put prema Ljetnim olimpijskim igrama u Berlinu.

Film još uvijek iščekujemo u hrvatskim kinima.