Georgetownu, redateljskom debiju Christopha Waltza, upravo se pridružila i Annette Bening

Waltz snima film po istinitom događaju, osim njega i Bening glumi i Redgrave

FOTO: Screenshot

Christoph Waltz jedna je od neobičnijih priča Hollywooda. Glumac austrijskih i njemačkih korijena bio je totalna nepoznanica u svijetu filma, barem u mainstreamu, do 2009. kad je sve oduševio kao Hans Landa u Tarantinovim Nemilosrdnim gadovima. Tad je imao 52 godine.

Otad je postao jedan od najcijenjenijih glumaca na svijetu. Prva holivudska uloga donijela mu je i prvog Oscara, a već tri godine kasnije osvojio je još jednog za ulogu u Django Unchained koji je također režirao Quentin Tarantino. A nakon uspjeha u glumi sada se okrenuo novom izazovu – režiji.

Ekranizirat će istinitu priču

Waltz će kao redatelj debitirati filmom Georgetown, a radi se o ekranizaciji istinite priče. Osim što će režirati, nastupit će u glavnoj ulozi kao Albrecht Muth, čovjek koji se u devedesetima oženio mnogo starijom Violom Drath kako bi ušao u više društvene i političke krugove.

Albrecht i Viola živjeli su lagodnim životom, do trenutka kad je Drath ubijena u svom domu u Georgetownu 2011. godine.

U kinima sljedeće godine

Stvarni Albrecht Muth imao je 27 godina kad se 1990. oženio s Violom koja je tada imala 71 godinu. Tri godine nakon što je Viola nađena ubijena, Muth je proglašen krivim za ubojstvo i optužen je na 50 godina zatvora.

Waltzu, koji će glumiti Mutha, partnerica će biti Vanessa Redgrave u ulozi Viole, a sad im se pridružila i Annette Bening kao njezina kći koja bi navodno trebala imati ključnu ulogu u njihovom odnosu. Iako još uvijek nema službene potvrde datuma izlaska filma, očekuje se da će doći u kina sljedeće godine.