Glumica Melissa Gilbert optužila je Olivera Stonea za seksualno uznemiravanje

Novi je to u nizu skandala vezanih uz seksualno uznemiravanje

FOTO: AFP

U nizu skandala vezanih uz seksualno zlostavljanje koji u zadnje vrijeme potresaju Hollywood, sad je na površinu isplivao još jedan i još jedno veliko ime, ono Olivera Stone. Glumica Melissa Gilbert, nominirana za Zlatni globus u seriji Little House on the Prairie, a novijim generacijama poznata po ulozi u Nip/Tuck optužila je Olivera Stonea da ju se seksualno uznemiravao za vrijeme audicije za njegov kultni film The Doors.

Gilbert je već ranije novinarima ispričala svoju priču, ali nije nikoga imenovala, kako kaže, s jedne strane zbog vlastitog srama, a s druge strane jer se bojala da će imenovanje glavnih aktera stopirati njezinu karijeru.

‘Bilo je ponižavajuće i grozno’

“Nikad nisam o tome pričala u javnosti, jer me optužio da sam ga osramotila u javnosti. Smislio je tu posebnu scenu na audiciji za The Doors u kojoj je želio da imamo fizički kontakt, što je bilo ponižavajuće i grozno. Povrijedio me”, rekla je Melissa o Oliveru Stoneu za Deadline, dodavši da je istrčala iz prostorije plačući.

Melissa Gilbert nije prva žena koja je Olivera Stonea optužila za seksualno napastovanje. Prethodno je bivša Playboyeva zečica Carrie Stevens iznijela slične optužbe protiv Stonea, tvrdeći da ju je poznati redatelj neprimjereno pipkao za vrijeme jednog od čestih tuluma u Playboy Mansionu. Stone još uvijek nije reagirao na optužbe.

Sve je više optužbi za seksualno uznemiravanje u Hoolywoodu, a sve je započelo s velikom pričom o desetljećima neprimjerenih seksualnih eskapada jednog od najvećih holivudskih producenata, Harveya Weinsteina.

Sve više optužbi u Hoolywoodu

Priznanje žena koje je Weinstein napastovao pokrenulo je još sličnih optužbi, pa je mnogo žena napokon progovorilo o neugodnim iskustvima koja su doživjele u očito brutalnom svijetu filmskog biznisa. U roku od svega par mjeseci na vidjelo su izašli slični slučajevi seksualnog napastovanja od strane holivudskih faca među kojima su se našli, između ostalih, i Kevin Spacey, Dustin Hoffman te poznati komičar Louis C.K.

 

Oliver Stone je redatelj nagrađen s tri Oscara, za filmove Midnight Express, Platoon i Born on the Fourth of July. Valja istaknuti i njegova druga cijenjena djela poput Natural Born Killers, JFK, Wall Street, te biografije Aleksandra Velikog (Alexander) i bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha (W.).