Grupa Daft Punk konačno je dobila svoj dokumentarac (u kojem su možda otkrili svoja prava lica)

Film će po prvi puta detaljno prikazati 20-godišnju povijest ove grupe

Ne postoji puno glazbenika koji su istovremeno toliko misteriozni i poštovani kao Daft Punk. Ovaj elektronski duo kojeg čine francuski producenti Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter oduvijek su poznati po tome što na javnim nastupima svoj izgled prikrivaju iza prepoznatljivih kaciga, koje su s vremenom postale njihov zaštitni znak.

Daft Punk se u središte svjetske pozornosti vratio 2013. godine sjajnim albumom “Random Access Memories” i mega popularnim singlom “Get Lucky” na kojem su ostvarili suradnju s Pharrellom Williamsom. Nakon brojnih nagrada i svjetskih turneja, sad je i BBC završio najnoviji projekt kojim odaju počast ovom inventivnom dvojcu. Riječ je o dokumentarnom filmu “Daft Punk Unchained” koji će po prvi puta detaljno prikazati 20-godišnju povijest grupe koja je zaslužna za nekoliko sjajnih albuma i soundtrackova.

Prikazani ključni događaji u njihovoj karijeri

Dokumentarac je nastao je u nezavisnoj produkciji pod vodstvom redatelja Hervea Martina Delpierrea koji je odlučio staviti naglasak na ključne događaje u njihovim karijerama: prvi školski bend u Parizu, povijesni koncert na festivalu Coachella 2006. i veliko slavlje na dodjeli Grammyja 2014.

U filmu će se naći brojni arhivski materijali poput radijskih i televizijskih intervjua, nikad objavljenje snimke i razgovori s brojnim glazbenicima s kojima je ovaj dvojac kroz godine surađivao ili na koje su imali značajan utjecaj: Pharrell, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Kanye West, Skrillex, Michel Gondry, Paul Williams, Peter Lindbergh, Leiji Matsumoto, Pete Tong i drugi.

Trailer ne otkriva puno

Sami trailer BBC-eva dokumentarca zapravo ne otkriva baš puno. U njemu su kompilirani isječci iz njihovih javnih nastupa uz izjave drugih poznatih glazbenika koji govore o velikom utjecaju Daft Punka. Najzanimljiviji dio trailera je zapravo njegov sami kraj, kad je prikazana scena koja daje naslutiti da su Guy i Thomas u dokumentarcu možda skinuli svoje maske. No to treba uzeti s rezervom, jer moguće je da je ta scena ubačena samo kako bi se generirao veći interes javnosti.

“Daft Punk Unchained” je već doživio svoju televizijsku premijeru na francuskoj postaji Canal +, što dodatno potvrđuje teoriju da je scena s maskom samo namještaljka – u suprotnom ta bi se vijest već proširila internetom. U ostatku svijeta film bi se trebao prikazati do kraja godine.