Pixiesi izdaju novi studijski album Head Carrier, a već i najavna pjesma zvuči dosta obećavajuće

Kažu da su se prvi put u karijeri ozbiljno pripremili za snimanje

FOTO: PR

Grupa Pixies najavila je svoj drugi album otkako se ponovno okupila. Album Head Carrier pojavit će se na tržištu 30. rujna, a bit će dostupan preko Pixiesmusic/Play It Again Sam, piše Guardian. No, pjesme s njihovog novog albuma neće se prije objave pojaviti na tržištu pojedinačno kao što je to bio slučaj s njihovim prethodnim albumom Indie Cindy iz 2014. godine.

Dobra vijest je da je internetom već počela kružiti jedna stvar s Head Carrierea, Um Chagga Lagga. Vjerujemo da su se u ovom trenutku mnogi od vas pobojali da ovaj naslov ne zvuči nimalo kao Pixiesi, ali sličnih će iznenađenja, navodno, biti još i više.

Pixiesi su prvi put u karijeri na pjesmama radili prije snimanja

Poznati band proveo je, inače, šest tjedana u predprodukciji kad su pisali i aranžirali niz pjesama od kojih je 12 završilo na njihovom novom albumu. Zanimljivo je da je ovo prvi album Pixiesa, od početka njihove karijere, za koji su postojale pjesme prije no što se grupa zatvorila u studio i krenula sa snimanjem u veljači.

“Imati luksuz doista se posvetiti novim pjesmama bilo je preksrasno iskustvo”, kaže bubnjar David Lovering. “Kad smo počeli snimati znali smo već sve pjesme pa nam je za ovaj album trebalo duplo manje vremena nego za Indie Cindy.”

Treća basistica u posljednje tri godine

Naslovnicu albumu dizajnirao je bandov dugogodišnji suradnik Vaughn Oliver. A album će, osim u standardnom formatu, biti dostupan i u speijalnoj limitiranoj seriji koja će uključivati CD, vinilsku ploču i vodič od 24 stranice.

A novost je i da će album Head Carrier biti prvi album na kojem ćemo čuti novu basisticu grupe Paz Lenchantin koja se grupi priključila 2014. godine. Na tom je mjestu zamijenila Kim Shattuck koja je pak prije toga mijenjala Kim Deal.