HBO je otkrio naslove za iduće dvije epizode i evo što smo na temelju toga saznali o tome što će se događati

Premda su informacije dosta šture, nešto se iz njih ipak može izvući

FOTO: HBO

Većina fanova Igre prijestolja upoznata je s činjenicom da naslovi pojedinih epizoda i njihovi kratki sadržaji često znaju otkrivati mnogo o tome što će se gledati. Srva sreća što je HBO u ponedjeljak objavio službene opise dviju narednih epizoda.

U nastavku ćemo vam ponuditi moguće scenarije koji su odjeknuli internetom čim je ova vijest postala viralna pa vam preporučamo da potražite neki drugi Telegramov tekst, ako niste zainteresirani za (potencijalne) spoilere.

Evo što nas čeka

Iduća epizoda koju ćemo gledati zove se Home, a njezina američka premijera bit će 1. svibnja. U njoj ćemo vidjeti Brana kako trenira s trookim gavranom. U Kraljevom grudobranu Jaime daje savjete Tommenu. Tyrion zahtijeva dobre vijesti, ali se sam za njih mora pobrinuti.

Momci iz Noćne straže podupiru Thornea. Ramsay Bolton predlaže plan, dok Balon Greyjoy nudi drugačije prijedloge. Vrlo šturo, no vratit ćemo se tome za trenutak. Ne brinite.

Vitezovi Noćne Straže okupljeni oko leša Jona Snowa
Vitezovi Noćne Straže okupljeni oko leša Jona Snowa HBO

Opis treće epizode (Oathbreaker) još je enigmatičnije sročen, ali na to smo navikli – ipak se radi o HBO-jevom dragulju. Dakle, Daenerys susreće svoju budućnost, a Bran svoju prošlost. Tommen se suprotstavlja Vrhovnom vrapcu. Arya trenira kako bi postala Čovjek bez lica. Varys pronalazi odgovor, a Ramsay dobiva poklon.

Što će se zapravo događati

Dakle, što sve to zajedno znači? Zahvaljujući traileru za drugu epizodu znamo da ćemo vidjeti Brana koji će, vjerojatno, imati neke vizije. Jaime priprema svog sina Tommena za konfrontaciju s Vrhovnim vrapcem, a Tyrion se nada da će saznati ime predvodnika rebela. Osim toga, prikazan je i kako vrluda tamnicom u kojoj se drže zmajevi. Tko zna, možda ih oslobodi.

Tormund Orijaška Kob s ostalim Divljacima
Tormund Orijaška Kob s ostalim Divljacima HBO

Ramseyev prijedlog odnosi se, najvjerojatnije, na napad na Crni zamak. No, postavlja se pitanje je li upućen u to da tim krajevima odnedavno slobodno lutaju ljudi sa Sjevera. Bit će zanimljivo gledati hoće li se probiti do dvorca na dnu Zida bez da ga Divljaci sa Sjevera primjete.

Onaj dio o tome da će Daenerys vidjeti svoju budućnost odnosi se pak, sasvim sigurno, na njezin put u Vaes Dothrak, grad Dothrakija u kojem sve udovice khalova moraju provesti ostatak svojih života.

Hoće li se konačno rasvijetliti priča Jona Snowa

Iako se John Snow, Davos i Melisandre ne spominju u najavama idućih dviju epizoda, mislimo da će se Jonova sudbina (kao i uskrsnuće) riješiti u jednoj od te dvije epizode. Pitate se zašto? Uvjereni smo da će Bran u trećoj epizodi konačno imati onu viziju prošlosti (koja se već dugo očekuje s nestrpljenjem) u kojoj će vidjeti tko su pravi roditelji Jona Snowa.

Bilo kako bilo, uvjereni smo da će treća epizoda biti prva na koju se konačno isplatilo čekati godinu dana. Jer, budimo realni. Ova prva i nije bila baš nešto. No, dok čekamo tu potencijalno genijalnu treću epizodu, možemo vrijeme kratiti najavom za drugu.